Blog

Haal alles uit je avondroutine: selfcare

Tijd voor jezelf, steeds meer ondergewaardeerd maar o zo belangrijk. De wereld om ons heen gaat snel en het is verleidelijk om meer bezig te zijn met morgen dan met vandaag. En juist die rust heb je heel erg nodig om het allemaal bij te houden. Dat gevoel van: wat gaat de tijd toch snel, kan alleen maar minder worden als je meer in het moment leeft en meer tijd voor jezelf vrij maakt waarin je de tijd neemt en niet bezig bent met wat je het volgende moment zou moeten doen. Een paar stappen terug doen om meer tijd voor jezelf vrij te maken is makkelijker gezegd dan gedaan, zeker wanneer je het niet meer echt gewend bent. Een uitgebreide avondroutine is de eerste stap naar het beter voor jezelf zorgen, dit zijn een paar manieren die je kunnen helpen.

Huidverzorging

Jezelf verzorgen op de meest letterlijke manier, is een van de grootste goeddoeners. Het heeft op fysiek en mentaal vlak heel veel zin om tijd te investeren met het verzorgen van bijvoorbeeld je huid. Stress is vaak te zien in je gezicht, een droge huid kan uiteindelijk voor irritaties zorgen en zeker wanneer je druk in de weer bent, is een goed verzorgde huid een pré. Daarnaast is die tijd voor jezelf ook heel prettig. Het voelt heel fijn om echt tijd te besteden aan hoe je je crème aanbrengt en wat voor crème je aanbrengt. Het is een aanrader hier ook in te investeren. Zo skin health heeft hele fijne huidproducten waarbij je echt resultaat ziet na een tijdje. En dat niet alleen, het belangrijkste is dat je het vooral voelt. Je huid is soepeler, gezonder, waardoor je automatisch meer gestimuleerd wordt om dit te blijven doen. Het geeft echt aan dat het de moeite waard is om die tijd eraan te besteden.

Ritueel

En het smeren zelf is niet het enige wat goed doet, je kunt meer investeren in jezelf door een ritueel te maken. Je gezicht met water spoelen, rustig en kalm afdrogen en vervolgens de crème aanbrengen. Dit is heel wat anders dan snel alles op je gezicht smeren om zo snel mogelijk in bed te liggen. Het is juist voor de rust heel prettig als je een momentje de tijd neemt, en als je niet goed weet hoe je dat aan moet pakken is een ritueel creëren een aanrader. Hierdoor is het én structureel én heel gezond.

Laat een antwoord achter