Blog

Een perfect thuis kantoor

Thuiswerken, we zijn er het afgelopen jaar maar goed in geworden. We zijn flexibeler dan ooit als het gaat om vergaderingen en werkzaamheden uitvoeren op een andere plek dan de normale werk locatie. “Normaal” heeft sowieso een andere betekenis gekregen dit afgelopen jaar. Wat is nu nog normaal? Thuiswerken valt tegenwoordig onder normaal. Veel mensen zullen ook, over als de wereld weer opengaat, thuis blijven werken. Dan kan je maar beter een fijn thuiskantoor hebben. In deze blog vertel ik je hoe je dat kan regelen. Lees je mee?

De aparte ruimte

Als je veel thuis werkt, is het handig om een aparte ruimte te hebben. Zo houd je werk en privé gescheiden en weet je dat je, als je deze specifieke ruimte betreedt, je aan het werk gaat. Je bent meteen gemotiveerd en in de stemming om te werken. Daarnaast kan je al je werkzaamheden in deze ruimte laten liggen en voorkom je dat het rond gaat slingeren in huis.

Het geschikte meubilair

In de kamer moet geschikt meubilair staan. Als je kantoor werk doet; achter een laptop zit, mails beantwoord et cetera, dan is het handig om een goed bureau te hebben. Een goed bureau heeft een goede hoogte die geschikt is voor jou, en genoeg ruimte biedt voor je laptop en papieren. Maar daarnaast is het ook handig om een goede stoel te hebben. Zeker als je meerdere uren op een dag achter elkaar achter de computer zit, is een goede stoel cruciaal. Deze ondersteunt jouw lichaam tijdens de lange uren zitten, en voorkomt dat je een verkeerde houding aanneemt. Het is dus als het ware een investering in je lichaam wanneer je deze aanschaft. Daarnaast wil je ook liever aan het werk aan een bureau en op een stoel die fijn zitten, want dat werkt weer fijner.

Alle kantoorbenodigdheden

Er is niets zo vervelend als misgrijpen als het gaat om werk benodigdheden. Ineens zijn stiften op, het internet doet het niet meer of de inktcartridges zijn leeg. Zorg dat je eens in de zoveel tijd een inventarisatie maakt wat betreft de spullen jouw kantoor; wat is er bijna op en wat heb je nog nodig? Zo weet je zeker dat je nooit misgrijpt en je al je papieren kan uitprinten wanneer jij daar behoefte aan hebt. Nooit meer zoeken naar de nietjes. Alles is er altijd, ook de inktcartridges van Canon, juist omdat jij dat bijhoudt en alleen het beste wilt in jouw thuiskantoor. 

Laat een antwoord achter