Blog

Ontdek de nieuwste haartrends van dit jaar

Zoals de seizoenen veranderen, zo ook de haartrends die we overal om ons heen zien. Dit jaar zijn er een paar opvallende stijlen die je zeker wilt kennen. Of je nu een subtiele verandering wilt of klaar bent voor een complete metamorfose, er is voor ieder wat wils.

Een van de trends die we veel zien, is de balayage techniek. Deze techniek, waarbij kleur subtiel wordt aangebracht voor een natuurlijk zon-gekust effect, heeft zich ontwikkeld met nieuwe varianten. Denk aan zachtere overgangen en het gebruik van meerdere tinten voor een rijke diepte in het haar.

Aan de andere kant van het spectrum vinden we de pastelkleuren. Van roze tot lavendel, deze kleuren zijn niet meer alleen voor de durfals onder ons. Met de juiste combinatie en een beetje lef kun je deze gewaagde kleuren perfect in je dagelijkse look integreren.

Subtiele balayage technieken

Balayage blijft populair, en dat is niet zonder reden. Deze techniek biedt een zachte overgang die bij verschillende haartypes en lengtes past. Het mooie aan balayage is dat het met vrijwel elke kleur kan worden toegepast, of je nu kiest voor natuurlijke tinten of iets opvallender zoals caramel of honingblond.

De sleutel tot een succesvolle balayage is het kiezen van de juiste kleuren die complementair zijn aan je eigen haarkleur en huidtint. Een professional kan je hierbij helpen, maar er zijn ook haarkleuring thuiskits beschikbaar die verrassend goede resultaten kunnen geven.

Gewaagde pastelkleuren

Als je iets anders wilt dan de gebruikelijke kleuren, waarom dan niet kiezen voor een speelse pasteltint? Pastelkleuren zijn al een paar jaar in de mode en ze zijn hier om te blijven. Ze werken geweldig als een all-over kleur voor een gedurfde transformatie of als subtiele highlights die net dat beetje extra flair aan je haar geven.

Echter, pastelkleuren vereisen vaak een lichtere haarbasis, dus het kan nodig zijn om je haar eerst te blonderen. Dit kan thuis met de juiste producten en voorzichtigheid, maar voor het beste resultaat is het misschien verstandig om naar een salon te gaan.

Alles over natuurlijke haarkleuren

Niet iedereen is op zoek naar een radicale verandering. Soms is het verfijnen van je natuurlijke haarkleur of het kiezen van een tint die dicht bij je eigen kleur ligt alles wat nodig is om je look op te frissen. Natuurlijke haarkleuren hebben het voordeel dat ze vaak minder onderhoud vergen en naadloos aansluiten bij je eigen unieke stijl.

Van warme chocoladebruine tinten tot koel asblond, er is een breed scala aan natuurlijke haarkleuren beschikbaar. Deze kleuren kunnen helpen om grijze haren te bedekken, glans toe te voegen aan doffe lokken of gewoon om je natuurlijke kleur te verdiepen en te verrijken.

Van diepbruin tot zonnig blond

Diepbruin haar is tijdloos en biedt een rijke, luxueuze uitstraling die bij veel verschillende huidtinten past. Het kan variëren van een donkere, bijna zwarte tint tot iets lichter met hints van mahonie of kastanje.

Aan de andere kant van het spectrum staat blond haar, dat kan variëren van platina tot donkerblond. Zonnige blonde tinten brengen licht en leven in je gezicht en kunnen worden aangepast met highlights of lowlights om diepte te creëren.

Hoe kies je de perfecte haarkleur voor jouw stijl

Het kiezen van de juiste haarkleur kan lastig zijn, maar met enkele tips kom je al een heel eind. Belangrijk is om rekening te houden met factoren zoals je huidtint, oogkleur en zelfs je garderobe.

Een algemene regel is dat warme huidtinten goed samengaan met warme haarkleuren zoals goudblond, koperrood en chocoladebruin. Heb je een koelere ondertoon in je huid? Dan staan asblonde, bordeauxrode of donkere bruine tinten vaak prachtig.

Tips voor het onderhouden van gekleurd haar

Gekleurd haar heeft extra liefde nodig om die levendige kleur te behouden en gezond te blijven. Gebruik altijd shampoos en conditioners die speciaal zijn ontwikkeld voor gekleurd haar van Wecolour; ze helpen de kleur te verzegelen en voorkomen vervaging. Gebruik altijd shampoos en conditioners die speciaal zijn ontwikkeld voor gekleurd haar; ze helpen de kleur te verzegelen en voorkomen vervaging.

Nog een tip: vermijd te veel hitte-styling. Als je toch warmte moet gebruiken, zorg er dan voor dat je hittebeschermende producten toepast om schade aan je gekleurde lokken te voorkomen. Regelmatige knipbeurten helpen ook om gespleten haarpunten tegen te gaan en zorgen ervoor dat je haar er gezond uit blijft zien.

De invloed van beroemdheden op haartrends

Beroemdheden hebben altijd al een grote invloed gehad op haartrends. Door hun constante aanwezigheid in de media kunnen zij nieuwe stijlen introduceren die snel worden opgepikt door fans over de hele wereld.

Houd je favoriete celebs in de gaten om inspiratie op te doen voor je volgende kappersbezoek. Of het nu gaat om de nieuwste filmsterren of popidolen, zij hebben vaak toegang tot topstylisten en kunnen trends zetten nog voordat ze mainstream worden.

Laat een antwoord achter