Blog

Ga je op reis? Check dan welke vaccinaties je nodig hebt!

Wil je op reis? Let dan goed op of je bepaalde vaccinaties nodig hebt. Er zijn verschillende vaccinaties die je kunt nemen, zoals een DTP vaccinatie of een Inenting gele koorts. Het is belangrijk dat je je laat vaccineren, omdat dit beschermt tegen verschillende infectieziekten. In dit blog lees je meer over de verschillende vaccinaties en waarom het belangrijk is dat je ze neemt!

Verschillende soorten vaccinaties

Als je gaat reizen, is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Een van de dingen waar je aan moet denken, is of je wel of geen vaccinaties nodig hebt. Dit hangt namelijk af van verschillende factoren, zoals de bestemming waar je naartoe gaat en hoe lang je wegblijft. In sommige gevallen kan een inenting ook verplicht zijn, bijvoorbeeld als je naar een land gaat met een hoog risico op infectieziekten. Er zijn verschillende soorten vaccinaties die je kunt nemen, afhankelijk van de bestemming waar je naartoe gaat.

DTP en gele koorts

Een DTP vaccinatie is een inenting tegen difterie, tetanus en polio. Deze vaccinatie is verplicht voor kinderen tot 18 jaar en aanbevolen voor volwassenen. Een inenting tegen gele koorts is ook verplicht als je naar bepaalde landen gaat, zoals Kenia of Ghana. Gele koorts is een virale infectieziekte die voornamelijk voorkomt in Afrika en Zuid-Amerika. Deze vaccinatie is verplicht als je naar een van deze landen gaat.

Waarom is het belangrijk dat je je laat vaccineren?

Vaccinaties helpen beschermen tegen infectieziekten. Sommige van deze ziekten kunnen ernstig zijn, waardoor het belangrijk is om je ertegen te beschermen. In sommige gevallen kan een vaccinatie ook verplicht zijn, bijvoorbeeld als je naar een land gaat met een hoog risico op infectieziekten. Het is dus belangrijk dat je weet of je wel of geen vaccinaties nodig hebt voordat je op reis gaat!

Hoe kun je ervoor zorgen dat je de juiste vaccinaties neemt?

Je kunt contact opnemen met de GGD, hier kan men je adviseren over welke vaccinaties geschikt zijn voor jou. Ook kun je terecht bij een Travel Clinic, hier wordt er ook gekeken naar welke vaccinaties je nodig hebt. Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat je de juiste vaccinaties neemt, zodat je beschermd bent tegen infectieziekten. Vaccinaties helpen namelijk om ernstige ziekten te voorkomen.

Ga je binnenkort op reis? Zorg er dan dus voor dat je goed gevaccineerd bent. Fijne reis alvast 🙂

Laat een antwoord achter