wietzaadjes
Blog

Wietzaadjes: geniet pijnloos van een dagje kust

Voor mensen met chronische pijn is een dagje uit vaak een hele bezoeking. Het liefst zou je je de hele dag opsluiten in je huis en toegeven aan de pijn. Maar dat maakt het leven niet leuker of dragelijker. Chronische pijn beheerst je leven, maar het is en blijft zaak leuke dingen te doen. Vaak wordt de pijn daar niet erger van dus dan kun je net zo goed wat leuks doen met pijn dan niets zonder. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Pijn is een vreselijk iets, zeker als het maar niet weggaat. Samen met deskundige artsen zal je altijd blijven zoeken naar een manier om de pijn te verminderen. Een medicijn dat ingezet wordt is cannabis of te wel wiet dat uit wietzaadjes wordt gekweekt.

Bestrijden van pijn

Cannabis wordt steeds vaker als medicijn ingezet hoewel veel mensen het vooral kennen als drug. Logisch dan ook dat sommige chronische pijnlijders huiverig tegenover dit medicijn staan. Toch is dat niet nodig. Onder deskundige begeleiding kan cannabis bij bepaalde chronische pijnen zoals bepaalde zenuwpijnen en spierkrampen bij bijvoorbeeld MS. Het vermindert ook misselijkheid en zorgt ervoor dat de eetlust toeneemt. Meestal is cannabis niet het eerste medicijn waarna gegrepen wordt. Vaak worden eerst wat meer traditionele pijnstillers geprobeerd. Maar als die niet werken of voor te veel bijwerkingen zorgen dan is cannabis een uitstekend alternatief mits het onder begeleiding wordt gebruikt.

Van wietzaadjes naar medicijn

Uit de wietzaadjes groeit de plant cannabis sativa. Daarvan worden alleen de toppen gebruikt. Natuurlijk heb je vast wel eens gehoord over illegale kwekerijen die opgerold worden. Daar is natuurlijk hier geen sprake van. De plantjes worden op legale wijze en veilig gekweekt en vermaakt tot het bruikbare medicijn. Net als bij andere medicatie zitten er bijwerkingen aan, maar meestal nemen die na verloop van tijd af. De bekendste bijwerking is natuurlijk een high gevoel die wat later overgaat in een gevoel van tevredenheid en rust. Iets wat voor veel mensen met chronische pijn een verademing is.

De eerste weken nadat je het medicijn gaat gebruiken mag je ook geen autorijden tot je lichaam aan de medicatie gewend is. Steeds meer mensen hebben baat bij een behandeling met cannabis. Zorg wel voor de juiste begeleiding door een arts. Hopelijk slaat dit medicijn ook bij jou aan zodat je eindelijk eens een dagje naar het strand kan gaan. Even uitwaaien aan de kust en een dagje genieten zonder pijn. Bespreek met je arts de mogelijkheden!

Laat een antwoord achter