Blog

Afval recyclen voor onze mooie natuur

Door de vervuiling van de aarde gaat het steeds slechter met onze natuur. De belangrijke landschappen die wij zo graag willen behouden, verdwijnen. Dit is zonde en gevaarlijk. Alle soorten dieren en ook wij als mensen kunnen hierdoor uiteindelijk niet meer leven op deze mooie planeet. Het is zaak dat wij ons best blijven doen, om te zorgen dat wij de wereld schoonhouden. Dit kan je individueel heel makkelijk doen, maar ook met jouw bedrijf kan je goed helpen. Er wordt vaak gezegd dat bedrijven niet genoeg helpen met: het recyclen van afval, het netjes weggooien van afval en dat bedrijven te veel brandstof- en andere gassen uitstoten. Ook persoonlijk kan iedereen hierin al een klein stapje bijdragen. Zo kunnen wij er samen voor zorgen dat onze mooie natuur behouden blijft en misschien zelfs een beetje kan uitbreiden. Meer bossen, geen ijskappen meer die smelten en de flora en fauna beter behouden. Maar hoe kunnen wij daar dan al in bijdragen op persoonlijk vlak en met jouw bedrijf? Je leest het hier!

 

Persoonlijk recyclen

Het persoonlijke recyclen is iets wat je in kleine stapjes kan opbouwen. Het verbaast veel mensen, maar nog niet iedereen scheidt thuis bijvoorbeeld hun afval. Terwijl dit juist zo simpel is om te doen. Even een extra bak voor jouw plastic afval neerzetten en het karton in een aparte tas doen. Het kost erg weinig moeite en toch kan dit al veel bijdragen aan het behouden van onze prachtige natuur. Daarnaast zijn er de simpele tips zoals: niet te vaak de auto gebruiken. Als het regent pak je natuurlijk al snel alsnog de auto, maar probeer volgende keer als het niet regent gewoon eens de fiets te pakken. Wanneer je bijvoorbeeld maar een paar boodschappen moet halen of even de stad in wil, is dit maar een kleine moeite. Er zijn nog ontelbare kleine manieren die er voor kunnen zorgen dat je een beetje kan bijdragen aan het behouden van onze mooie natuur!

 

Jouw bedrijf laten helpen

Ook met jouw bedrijf kan je goed meehelpen. Het is misschien erg simpel, maar begin eens met het tegengaan van afvalverspilling. Dit kan je ook nog eens makkelijk scheiden. Als jouw bedrijf veel afval heeft, kan je dit door meerdere bedrijven makkelijk bij jouw pand laten ophalen. Hiervoor heb je alleen een afvalcontainer nodig, die het bedrijf dan makkelijk en voor een kleine prijs bij je komt ophalen en legen. Het lijkt een hele kleine stap, maar een simpele toevoeging als deze kan het al maken dat jouw bedrijf met het juist weggooien van afval op deze manier vervuiling tegengaat. Zorg dat het afval niet op straat belandt en voorkom dat het in de natuur eindigt. Met kleine aanpassingen en toevoegingen kan ook jij met jouw bedrijf een verschil maken. 

Laat een antwoord achter