Blog

De perfecte picknick

In deze tijd komen we maar weinig buiten. Daarnaast kruipen we in de wintertijd altijd liever onder een warme deken, ongeacht de situatie in de wereld. Maar het is goed om naar buiten te gaan. Helaas is er nu weinig te beleven buiten en dus moeten we zelf op zoek gaan naar een uitje. Op de meest verantwoordelijke manier natuurlijk. Bijvoorbeeld met een picknick. In deze blog vertel ik je meer. Lees je mee?

Even eropuit

Alleen maar binnen zitten is voor niemand goed. Beweging en de buitenlucht zijn voor de meeste mensen nodig, ter onderhoud van het lichaam maar ook voor de gemoedstoestand. We kunnen niet veel weg maar een rondje fietsen is zo gedaan. Veel mensen missen het uit eten gaan of lunchen, met een picknick combineer je al het beste; de buitenlucht, de beweging, een heerlijk eten.

Bewegen is gezond

Zoals ik al zei, is beweging gezond. Experts raden een minimum van 30 minuten per dag aan lichaamsbeweging aan. Betekent dit dat je iedere dag de hardloopschoenen uit de kast moet trekken? Nee hoor, wandelen of gemiddeld huishoudelijk werk is genoeg. Daarnaast is krachttraining in de week zeker wel goed voor je. Ga je picknicken, wandel of fiets dan naar de perfecte picknick locatie. Dan heb jij straks gegarandeerd extra honger en kan je nog meer genieten van al dat lekkers.

Een hapje en een drankje

En wat voor lekkers dat allemaal is, is helemaal aan jou. Ga jij voor hartige kleine broodjes met allerlei soorten beleg of toch maar voor zoetigheden nu er toch amper mieren zijn om je feestje te verpesten? Neem zowel thee mee als fris en leg dat laatste de avond voor vertrek in de vriezer, zo hoef je geen ijsblokjes mee en heb je toch koud drinken. Op internet vind je de meest leuke recepten voor picknick snacks, van hele maaltijden tot simpele tussendoortjes. Kies één van de mooiste picnicktafels, eventueel een parasol tegen het felle winterzonnetje, en het genieten kan beginnen. Oh, en je kan een parasol online kopen. Wel zo makkelijk.

Ontspannen rekening houden

Zorg dat je je ook op deze dagjes uit aan de opgegeven maatregelen houdt, op die manier helpen we elkaar op meer manieren dan we denken. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je veel meer kan ontspannen. Je hoeft niet op te letten en je loopt het minste risico wanneer je je houdt aan het advies van de experts. Ga samen met je huisgenoten of partner op picknick-fietstocht of ga met vrienden en houd afstand. Weet jij al waar jij jouw picknick kleedje neer gaat leggen?

Laat een antwoord achter