Texel
Blog

Mijn Texel bezoek, en de staat van mijn auto

Naar Texel gaan is leuk. Je hebt aan alle kanten kust, en het is hartstikke mooi en rustgevend. Je kunt er makkelijk met de auto heen en dan met de auto op de pont. Waar we echter van tevoren niet aan gedacht hadden bij ons bezoek aan Texel, is wat voor effect het zou hebben op mijn auto. Het was namelijk toevallig precies een slecht weekend, het weer was omgeslagen. Het was behoorlijk stormachtig, en dat heeft m’n auto een behoorlijke klap gegeven. Zo erg zelfs dat er een aantal onderdelen aan vervanging toe waren.

Lekker rondpruttelen

Het rondrijden op Texel zelf was hartstikke relaxed. Je kon overal nog makkelijk parkeren, je kon zelfs met je auto het strand oprijden, en er waren allemaal leuke winkeltjes en dergelijke. Texel is echt heerlijk. Ik kan iedereen die van de kust houdt aanraden om er een keertje naartoe te gaan. Als het tenminste niet te ver rijden is voor je. Ik had ook een keertje een vlucht gemaakt als verjaardagscadeau over Texel, in zo’n klein vliegtuigje. Was echt supermooi! Met de auto heb je weer een andere blik vanaf de grond, en het is fijn voor wie van wandelen houdt. Alleen het weer hadden we dus niet mee.

De staat van mijn auto

We zijn ’s avonds teruggereden van Texel, dus ik heb niet echt de staat van mijn auto kunnen zien. Toen ik ’s ochtends echter aankwam bij m’n auto schrok ik me een hoedje. Want overal zat zand en zout. Door de storm was het in alle hoekjes en gaatje gewaaid. En je weet dat zand en zout precies een mooie mix zijn van dingen die je auto kunnen krassen. Zo was er dus zand onder mijn ruitenwissers gekomen, en de ruitenwissers hebben allemaal krassen gemaakt op mijn voorruit. Echt helemaal waardeloos.

Het vervangen

We konden niets anders dan de vol-met-zand-zittende ruitenwissers aanzetten, want toen we op Texel waren stormde het behoorlijk. Daar hoort ook regen bij. Maar de ruitenwissers hadden dankzij het zand en het zout mijn hele voorruit gekrast, en flink. Daarna moest ik dus mijn voorruit laten vervangen. Ook had het zand de ruitenwissers zelf helemaal beschadigd en ze lagen niet meer goed op de ruit. Ook was dus mijn ruitenwissers vervangen nodig. Texel was leuk, maar het was een dure grap. Ga er dus niet heen als het stormt, of zorg in ieder geval dat je dat zand weer wegspoelt voordat je gaat rijden. Verder kan ik Texel nog steeds wel aanraden.

Laat een antwoord achter