Blog

De juiste verpakking

De verpakking die om je product heen zit is zeer belangrijk. Dit geeft namelijk voor een groot deel weer hoe jouw product wordt ontvangen door diegene die het product als cadeau krijgt. Misschien ken je het zelf wel, je koopt iets in de winkel en laat het leuk inpakken. Dit kan bijvoorbeeld een fles wijn zijn bij de Gall en Gall. Deze winkel heeft goede cadeau verpakkingen en weet ook welke verpakking bij welke soort gelegenheid past. Hierin is ook een vorm van standaardisatie toegepast. Een wijncadeau stop je bijvoorbeeld niet in een dichte verpakking. Een kraft box, ook gebruikelijk bij bier, met een open voorkant is hier meer geschikt voor. Als je wil dat de wijn een geheim blijft, kan je ook een koker nemer. Die zijn dicht maar geven wel een leuke vorm aan het cadeau. Wanneer u een klein sieraad koopt, is de presentatie ook zeer belangrijk. Denkt u maar eens aan een ketting voor uw geliefde. Die wil je niet in een papieren zakje geven. Bij goede juwelier gaat de ketting in een mooi doosje. Dit doosje kan ter bescherming in gondeldoosjes met opvulling worden gedaan. Op deze manier is de presentatie geslaagd en is het product ook veilig. In deze blog wordt er dieper ingegaan op de verschillende soorten verpakkingen.

Doosjes

We beginnen bij luxe verpakkingen. Het is bij alles doosjes en dozen belangrijk dat het product er leuk uitziet maar ook veilig aankomt. Je hebt niks aan een leuke verpakking voor oorbellen ringen als de ringen kapot uit het doosje komen. Ook bestaan er voedselveilige doosjes. Deze doosjes moeten zijn voorzien van een FDA certificaat. Deze afkorting staat voor Food and Drug Administration. Dit is een agentschap vanuit de VS. Het doel van de verpakking is dat de kwaliteit van voedsel, en ook medicijnen,  gewaarborgd is en ook te controleren blijft. Deze FDA verpakkingen zijn zeer geschikt voor het versturen van bijvoorbeeld makarons. Dit is een delicaat voedselproduct, en moet dus tijdens de reis heel blijven.

Verpakkingen kopen

Het kopen van verpakkingsdoosjes is een precieze zaak. Het voorbeeld van de doosjes voor eten geeft aan dat aan het versturen van producten regels en wetten hangen. Dit betekent dat het verpakkingsmateriaal zorgvuldig moet worden gekozen. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat je als winkel geen regels overtreed en dat het pakketje veilig bij de klant aankomt en ook op een leuke manier aan de cadeau ontvanger kan worden gepresenteerd.

Laat een antwoord achter