texel fietsvakantie
Blog

Genieten van de kust op Texel? Dat doe je op de fiets!

Voor de kust van Noord-Holland ligt één van Nederlands mooiste vakantiegebieden: Texel. Jaarlijks bezoeken meer dan een miljoen toeristen het eiland. Door de gunstige ligging en korte vaartijd ten opzichte van andere eilanden is Texel het populairste Waddeneiland. Naast de vele toeristen uit eigen land weten met name Duitsers het eiland goed te vinden.

Fietsen op Texel

Texel is een van de weinige eilanden waar auto’s welkom zijn. Texel staat bekend om haar rust en ruimte. Wie optimaal van het eiland wil genieten laat zijn auto staan en pakt de fiets. Want op de fiets zie je het meest van het eiland!

Texel is een geweldig eiland om op de fiets te verkennen. Op het eiland ligt meer dan 140 kilometer aan fietspaden voor je klaar. Deze fietspaden zijn goed onderhouden en brengen je over het hele eiland. Fiets iedere dag een andere route en raak nooit uitgekeken. Fiets door de duinen, bossen of langs de schitterende route over de Waddendijk: geen dag is het uitzicht hetzelfde.

Fiets meenemen of huren?

Ga je naar Texel, dan heb je de keuze uit je eigen fiets meebrengen of een fiets huren. Beide mogelijkheden hebben hun voordelen. Je eigen fiets meebrengen is geen probleem. De veerboot naar Texel beschikt over voldoende stallingsruimte waar je veilig en gemakkelijk je fiets stalt. Om de kosten hoef je het niet te laten: voor slechts vijf euro mag je je fiets meenemen. En zodra de boot vastligt op Texel fiets je gelijk van boord!

Wie geen zin heeft om zelf met z’n fietsen te gaan slepen kan een fiets huren op Texel. Verwacht je een oud barrel aan te treffen? Dan heb je het mis: je vindt in de verhuur doorgaans fietsen van enkele jaren oud. Menig huurfiets is nieuwe dan de fiets die we thuis in de schuur hebben staan. In de wintermaanden, als de rust op Texel is wedergekeerd, ondergaan de fietsen een grote onderhoudsbeurt. Hierdoor staan alle huurfietsen in het voorjaar weer in nieuwstaat voor de toeristen klaar.

Een tweede voordeel van het huren van een fiets op Texel is de reparatieservice.  Pech onderweg is altijd mogelijk en niet te voorkomen. Krijg je pech of een lekke band, dan is één telefoontje met de fietsverhuur voldoende om een vervangende fiets te krijgen. Waar je ook op Texel bent!

Ga voor comfort: huur een e-bike

Wie echt ontspannen wil genieten gaat een elektrische fiets huren op Texel. Een elektrische fiets is als een ‘gewone fiets’, maar dan met trapondersteuning. Zo fiets je altijd met het gevoel van ‘wind in de rug’, ook bij tegenwind. Met een volle accu fiets je gemiddeld 80 kilometer, meer dan voldoende om een dag rond te fietsen. Blijf je langer dan een dag op Texel? Dan ontvang je gratis een acculader, zodat je ’s avonds in je accommodatie de accu weer kunt opladen.

Geef een reactie