rondreis indonesie
Blog

Vind jezelf in een mooie nieuwe wereld

We kennen het allemaal wel: soms zit je even vast in een sleur. Dit betekent voor iedereen iets anders, en soms herkennen we het zelf te laat. Maar vroeger of later hebben we allemaal wel eens een dipje. Even klaar met werken, school, deadlines en stress. Er komt altijd in een periode in je leven dat het voelt alsof het tijd is voor verandering. Een nieuwe ervaring of vernieuwing in je leven die alles een nieuw doel geeft. Bijvoorbeeld als je bijna klaar bent met je studie en nog even met je scriptie moet knallen, maar je geen idee hebt wat je daarna met je leven doet; of als je niet zo lekker gaat op je werk en eigenlijk iets anders wil zoeken, maar te bang bent voor zo’n grote verandering als je nog niet lekker in je vel zit. Maar ook als je bijvoorbeeld net uit een relatie komt waarvan je het einde niet had zien aankomen, of na een sterfgeval kan je in de knoop komen te zitten met jezelf.

Wat de situatie ook is, er komt een periode in je leven dat je jezelf écht even de tijd moet gunnen. Om te genezen, om tijd voor jezelf te nemen, en om jezelf van toekomstige tegenslagen te beschermen door te bekijken wat de wereld om je heen allemaal te bieden heeft – ook voorbij jouw grenzen. En op welke manier kan je dit beter doen dan het maken van een rondreis?

Maak een reis en verander je wereldbeeld

Veel mensen die uit het Westen komen of vanuit een Westerse cultuur zijn opgevoed zijn gewend aan een aantal dingen die niet in ieder land een gegeven zijn. Bepaalde regels, omgang met elkaar, een specifieke kijk op geloof en religie – maar ook hoe je het leven zien en hoe je daardoor naar bijvoorbeeld problemen kijkt. Je ziet het al als je bijvoorbeeld naar Griekenland gaat, wat nog hartstikke dichtbij ons ligt. De mensen nemen daar veel meer hun tijd voor alles en zijn relaxter, wat voor een voor ons lijkend onmogelijke onbezorgdheid en geluk zorgt. Dat is heerlijk om te zien, maar niet iets waar je echt in blijft hangen. Maar als je net iets verder kijkt dan de oceanen die ons omringen, vind je culturen waar alles zo anders is dat ze jouw visie op het leven blijvend kunnen veranderen

Populaire bestemmingen

Maar waar gaat de reis naartoe? Een prachtig voorbeeld is een rondreis Indonesië, Thailand of Vietnam. Mooie landschappen die je rust bieden, maar ook cultuur die je uitdaagt. Zo kom jij thuis als een heel nieuw mens.

Geef een reactie