Blog

Zo benut je een ruimte optimaal

Kleine ruimtes inrichten kan erg moeilijk zijn. Je wilt alle spullen er in krijgen, maar het moet er natuurlijk niet rommelig uitzien. Helemaal leeg en minimalistisch is voor veel mensen ook geen optie. Hoe krijgt iemand alle gewenste spullen in een kleine kamer zonder dat het gaat lijken op een hol van een hamsteraar? Het draait dan om het zo optimaal benutten van een ruimte. In deze blog staan allerlei tips om je wat op weg te helpen, verdeeld in drie hoofdcategorieën: meubels, visuele trucjes en accessoires. Daar zit wel wat voor iedereen bij.

Meubels

Wanneer een kleine kamer ingericht hoort te worden, zijn multifunctionele meubels het eerste ding waar naar geshopt kan worden. Al draait het om de woonkamer, een studiekamer of de slaapkamer: er zijn meubels te vinden die meer dan maar één doel dienen. Een goed voorbeeld in de slaapbank, waar overdag op gezeten kan worden en ’s nachts perfect is voor overblijvende gasten. Een eettafel kan ook een bureau zijn en een poef is een extra zit plek, maar tegelijkertijd ook nog een beetje opbergruimte. Let erop dat de aangeschafte meubels niet té groot of té klein zijn. Té groot is duidelijk. Er past anders niets meer in de kamer. Maar té kleine meubels? Een kamer vult zich al gauw op met een hele hoop kleine meubels. Dat is dus ook niet zo handig. Wat meubels van een kleinere maat zijn geen probleem. Een klein bureau kan bijvoorbeeld perfect zijn voor een kleine studiekamer of een studiehoekje in een andere kamer.

Accessoires

Gecombineerd met de correcte meubels, zijn accessoires erg sprekend. Met een kleine is het aan te raden om zo min mogelijk accessoires uit te stallen. Dit zorgt er al snel voor dat een kamer er rommelig uitziet, wat je natuurlijk niet wil hebben! Ga in plaats daarvoor voor wat minder en spulletjes in wat rustige, bijpassende kleuren. Het oogt een stuk rustiger en rijmer.

In een kleiner huis is de zwevende boekenplank je beste vriend! De planken zorgen ervoor dat er de hoogte in kan gaan, zonder dat er veel ruimte in wordt genomen. Het is de perfecte plek om de gekozen accessoires tentoon te stellen. Zeker aan te raden!

Visuele trucjes

Door goed gebruik te maken van licht en lichtbronnen, en afgescheiden ruimtes, kan een kamer een stuk groter lijken. Zonder genoeg licht kan een kamer al snel lijken op een grot, waardoor het er (nog) kleiner uit zal zien. Visueel afgescheiden ruimtes kunnen gecreëerd worden door het schilderen van delen van de kamer. Hoeken werken hiervoor het beste, omdat dit zal lijken op een kamer. Ook gordijnen of schermen helpen hier goed mee.

En zo benut je een kamer zo optimaal mogelijk!

Laat een antwoord achter