houten speelgoed blokken
Blog

Houten speelgoed blokken: mee naar de kust

Het is weer vakantietijd en net als iedereen kijk ik daar erg naar uit. Vroeger gooide ik zonder veel na te denken wat spullen in de auto en soms reed ik op de bolle fooi naar de kust. Met kinderen is dat natuurlijk een stuk lastiger. Onderdak moet echt geregeld zijn, het liefst in ieder geval met eenvoudig comfort. Daarnaast moet ik ook echt bepaalde kleding en spullen meenemen want anders wordt het een groot drama. Dus dat vergt veel plannen en nadenken voor we daadwerkelijk naar onze geliefde kust kunnen rijden. Welk speelgoed we meenemen is ook altijd de vraag. Mijn kinderen hebben heel veel en vinden veel leuk. Aan de andere kant hebben ze op het strand zelf alleen maar een emmertje en een schepje nodig om uren zoet te zijn. Alleen als het regent moeten ze zich binnen vermaken. Gelukkig heb ik een flinke voorraad houten speelgoed blokken. Dat staat voor urenlang speelplezier.

Houten speelgoed blokken: bouwen maar

Mijn kinderen zijn dol op hun houten speelgoed blokken. Ze zijn er uren mee zoet om de mooiste bouwwerken te maken. In combinatie met houten constructie speelgoed ontstaan de grootste en kleurrijkste constructies. Het is zo leuk om te zien hoe ze hun fantasie laten werken en nog helemaal niet gebonden zijn aan allerlei regels. Kon dat altijd maar zo blijven. De houten speelgoed blokken en het houten constructie speelgoed is bovendien makkelijk mee te nemen. Ik stop het allemaal in een grote doos die de kinderen in het huisje meteen over de grond kieperen. Wat prima is want ik weet dat ik de eerste uren geen omkijken meer naar ze heb. Zo heb ik ook vakantie. Ik plof met een goed boek op de bank en verlies mijzelf helemaal in mijn verhaal.

Gezellig met de blokken spelen

Hoewel mijn boek lang niet altijd uitkomt want vaak vragen de kinderen mij of ik mee kom bouwen. Eerlijk gezegd vind ik dat erg leuk. Vroeger speelde ik ook uren met blokken want ook ik heb een grote fantasie. Dus dan zitten we met z’n allen op de vloer en verzinnen de gekste verhalen. Die uren met mijn kinderen koester ik. En als we uitgebouwd zijn verdwijnt alles weer even makkelijk in de doos waarna we op het strand het bouwen nog eens dunnetjes overdoen maar nu met zand. Ja, vakantietijd: ik ben er dol op en mijn kinderen ook.

Geef een reactie