Blog

Waarom is het belangrijk om een motorverzekering af te sluiten?

Met de auto of met de motor op pad? Steeds meer mensen kiezen voor de motor, en dit is niet zonder reden. Motorrijden is een zeer leuke manier om te genieten van de buitenlucht en de natuur. Daarnaast kun je met een motor makkelijker verkeer passeren wanneer er sprake is van een file. Het rijden van motor brengt heel veel vrijheid met zich mee. Ook heb je meer ruimte beschikbaar in de garage. Maar net zoals bij het rijden van een auto, is het bij het rijden van een motor belangrijk om een verzekering af te sluiten. Een motorverzekering afsluiten hoeft niet lang te duren en is zeer belangrijk voordat je de weg op gaat. Het kan soms lastig zijn om een keuze te maken tussen de verschillende verzekeringen die er zijn. In deze blog bespreken we de mogelijkheden met betrekking tot het afsluiten van een motorverzekering.

All risk motorverzekering

Als je net een nieuwe motor hebt gekocht dan wil je zo snel mogelijk de weg op. Op zoek naar direct motorverzekering afsluiten? Dit is een goede eerste stap wanneer je van plan bent om snel de weg op te gaan. Een all risk motorverzekering verzekerd alle schade door eigen toedoen, weliswaar onder bepaalde voorwaarden. Deze verzekering is over het algemeen wat duurder omdat de dekking vrij breed is. Je bent verzekerd voor diefstal, brandschade en schade aan de eigen motor. Het biedt een bredere dekking dan een WA of WA+ verzekering. 

Het kan verleidelijk om voor een goedkopere optie te gaan maar dit is voor iedereen anders. Je moet je afvragen of er genoeg budget beschikbaar is om de schade te kunnen opvangen. En bij het afsluiten van een WA of WA+ verzekering kan dit meer kosten met zich meebrengen. Wil je jouw motor all risk verzekeren? Met een all risk motorverzekering kun je met een gerust hart de weg op met jouw nieuwe motor. 

WA-motorverzekering

Als motorrijder wil je natuurlijk zuinig omgaan met een nieuwe motor. Het kan natuurlijk voorkomen dat je betrokken bent bij een ongeval. Misschien raak je bij het inhalen van een auto of een vrachtwagen per ongeluk een spiegel. Het is dan fijn dat je kunt terugvallen op een verzekering die deze schade vergoed. Met een WA-verzekering ben je alleen verzekerd voor schade aan anderen. Dit is in vergelijking met een all risk verzekering een minder brede dekking. Echter is het altijd verplicht om voor het rijden van een motor een verzekering af te sluiten. 

Laat een antwoord achter