Blog

Is padel ook jouw nieuwe favoriete sport?

Steeds meer Nederlanders spelen padel. Padel is een relatief jonge sport die snelle actie combineert met veel plezier. Het is een geschikte sport voor mensen van alle leeftijden en niveaus. Je kunt namelijk ook veel punten winnen dankzij de juiste strategie en tactiek in plaats van pure kracht.  Het werd voor het eerst gespeeld in badplaats Acapulco, Mexico. De sport is erg populair geworden omdat het erg intensief is en de conditie regelmatig getest wordt. Je wordt alle hoeken ingestuurd en de afstanden van de bal zijn veel kleiner dan bij tennis. Hierdoor zul je flink beroep moeten doen op het loopvermogen. In deze blog bespreken we de zeer populaire sport. 

Vergelijking met tennis 

Padel lijkt heel erg op tennis. Het grootste verschil met tennis is dat je bij padel vaak een tweede kans in een glazen kooi-achtige ruimte met hekwerk krijgt. Bij een niet afgemaakte smash van de tegenstander blijft de bal naar boven vallen zodat je hem weer opnieuw kunt raken. 

Buiten het verschil in afmetingen van het speelveld, de glazen wanden en het hekwerk, zijn er nog een aantal andere grote verschillen tussen de twee sporten. Zo speel je met een speciaal padelracket en padelballen. Daarnaast raden we iedere speler aan om goede padelschoenen uit te kiezen. Deze schoenen zijn speciaal ontworpen voor padel zodat je optimale grip hebt en goed kunt presteren. 

Ook de puntentelling is vergelijkbaar met tennis. Net als bij tennis moet je zes games winnen met minimaal twee games verschil. Als de score 5-5 is, speel je verder tot de zeven punten. Bij een 6-6 score wordt er een tiebreak gespeeld. In een tiebreak speel je tot aan de zeven punten en moet er gewonnen worden met minimaal twee punten verschil. 

Padelclub

Erg veel Nederlanders sluiten zich aan bij een padelclub. Dit is niet zonder reden. Je kunt eenvoudig een lidmaatschap aanvragen en wekelijks spelen bij een favoriete padelclub in de buurt. Op deze manier kun je gebruik maken van de prachtige voorzieningen die een padelclub te bieden heeft. Denk aan materiaal, padelbanen, ballen en de mogelijkheid om een lekker drankje te drinken met jouw tegenstander. Ook voor het spelen van toernooien is een lidmaatschap vereist. 

Padelbanen 

Een padelbaan is 10×20 meter, heeft glazen wanden en een metalen gordijn dat wel 3 meter hoog kan zijn, De baan wordt gescheiden door een net op een maximale hoogte van 88 cm. Ben je op zoek naar een padelbaan in de buurt? Je kunt tegenwoordig eenvoudig online een baan bij padel amstelveen en padel hoorn reserveren.

Laat een antwoord achter