Blog

Bestrijd spint bij jouw planten binnen en buiten

Planten zijn erg belangrijk om in en rondom het huis te hebben. Planten zorgen voor groen in het huis en daardoor is het verstandig om altijd wat planten in huis te halen. bovendien hebben planten ook een directe invloed op onze gezondheid. Dankzij planten is het in het huis namelijk mogelijk om meer verse zuurstof in te ademen. De planten zullen er namelijk voor zorgen dat dankzij fotosynthese koolstofdioxide uit de lucht gehaald wordt en dat zal omgetoverd worden in vers zuurstof. Het is dan ook aan te raden om goed voor de planten te zorgen. Toch kan het soms helaas voorkomen dat planten beschadigd raken. Uiteraard wil je dat voorkomen, maar niet altijd is daar iets aan te doen. Dat kan bijvoorbeeld komen door een vervelende plaag bij de planten.

 

Spint 

De spint is een van de plagen die kan plaatsvinden bij de planten. Dit is een vervelende vorm van een plaag en het is dan ook aan te raden om er alles aan te doen om dit te voorkomen. Deze beestjes kunnen op planten zowel binnen of buiten voorkomen. Vaak zijn deze spintmijten te vinden onder de bladeren van een plant. Het is dan ook belangrijk om goed te letten of deze mijten ook bij jouw planten zitten. De spint bestrijden is belangrijk en gelukkig te doen, maar voorkomen is uiteraard beter. De spint zuigt graag de sappen uit de bladeren van de planten. Wanneer je dus niet op tijd zal handelen tegen deze mijten is de kans erg groot dat de planten gaan afsterven. Dat is natuurlijk zonde en niet de bedoeling van de planten. 

 

Roofmijten 

Daarom is het verstandig om snel te handelen wanneer je last hebt van spint. Deze beesten kunnen namelijk snel erger worden, waardoor ze zich ook vlot kunnen verspreiden. De spintmijten moeten daarom zo snel mogelijk verwijderd worden van de planten. Dit is echter misschien iets moeilijker gezegd dan gedaan. Je wilt namelijk niet dat de plant onder de bestrijding gaat lijden. De roofmijt tegen spint inzetten is daarom een zeer goede en handige optie. Met de roofmijt kies je voor een natuurlijke vijand van de spint. Op deze manier zullen de roofmijten er dus voor gaan zorgen dat de spint of doodgaat of zal verdwijnen van de planten. Hierdoor kan jij zowel binnen als buiten weer optimaal gaan genieten van de planten in en rondom jouw woning. Kies dus voor een natuurlijke oplossing om de spint te bestrijden.

Laat een antwoord achter