Blog

Tips voor het inpakken van je koffer

Op vakantie gaan, iedereen kijkt er naar uit en leeft er naartoe. Die heerlijke Camping Bijela Uvala, dagenlang aan het zwembad liggen, genieten! Toch brengt dit ook af en toe heel veel stress met zich mee. Denk aan het inpakken, alles inladen in de auto, vliegen, ga zo maar door. Zeker als je met je gezin op vakantie gaat zal je wel een herinnering hebben aan vroeger dat een van je ouders de avond voor het vertrek erg gespannen was. Toch scheelt deze stress al ontzettend als de koffer ingepakt is en dicht zit. Zo kan je de gedachte dat je wat vergeet loslaten. Maar hoe pak je nou op de meest efficiënte manier je koffer in? Wij geven je graag wat tips!

Tip 1

Sorteer je kleding. Leg broekjes, shirts, rokjes, jurkjes bij elkaar die je mee wilt nemen en maak outfits. Wat veel mensen doen is al hun favoriete shirtjes in de koffer smijten en dan wat overige broekjes. Het is veel efficiënter om van tevoren outfits bij elkaar te zoeken zodat je op je vakantie je outfits al in je hoofd hebt. Zo weet je ook zeker dat je alle kledingstukken aankan, omdat je al een combinatie hebt. 

Tip 2

Zorg ervoor dat je alleen de benodigde vloeistoffen meeneemt. Als je een week op vakantie gaat heb je uiteraard niet een gehele shampoo fles nodig. Als je graag je eigen shampoo mee wil, giet dit dan over in een kleiner flesje. Dit zorgt voor minder kilo’s in je koffer en minder kans op lekken. Kleine reisflesjes kun je bij verschillende drogisterijen aanschaffen, zoals een Kruidvat en een Etos.

Tip 3

Neem je meest waardevolle spullen mee in je handbagage. Het zou namelijk nog eens kunnen gebeuren dat iemand anders per ongeluk vertrekt met jouw koffer. Daarom wordt er ook altijd aangeraden dat als je met meerdere personen reist, de kleding van jou en je reisgenoot te verdelen in 2 koffers. Als er 1 koffer gestolen wordt of vermist raakt, heb je tenminste nog wat spullen. Ook wordt er sterk afgeraden om breekbare spullen in je koffer te doen, aangezien de kans dat ze in je koffer breken groter is dan in je handbagage. Jij hebt zelf de controle over je handbagage, hoe voorzichtig je ermee doet en hoe je het neerzet. Na een paar keer reizen zal je zien dat dit je ook een fijn gevoel geeft. Als je je laptop of je goede camera niet nodig hebt op vakantie, laat het dan vooral lekker thuis. 

Laat een antwoord achter