Blog

Afstudeerfeestje

Een goede vriend was laatst eindelijk klaar met zijn scriptie. Een genieter van het studentenleven zogezegd, dus hij was de laatste van onze vriendengroep. Daarom wilde we ook flink uitpakken, op zijn studentikoos voor de laatste keer. Tegelijkertijd hebben we nu eindelijk het geld om handen om de ons de betere geneugten van het leven te permitteren.

Het plan

Om die twee werelden samen te laten komen hadden we het volgende plan uitgestippeld: Eerst lekker eten bij een goed restaurant, daarna stappen als vanouds tot laat en afsluiten door te tukken in een hotelkamer. Naar ons idee de perfecte mix van vroeger en nu, van budget en exclusief. Er kwam echter weinig van terecht.

Lockdown

Voordat we ons plan in werking konden stellen kwam er een verrassing uit Wuhan. Voordat we het doorhadden zat alles op slot en zat iedereen thuis. Met genoeg aan ons hoofd liet iedereen het een beetje gaan. Zonde vond ik, dus ik appte rond om iedereens krachten te bundelen.

Plan B

Als we hem niet naar een feestje konden krijgen, dan zouden we het feestje naar hem toe krijgen. Een van mijn vrienden vond een adresje die kratten bier aan huis bezorgde. Een ander kwam erachter dat een restaurant met een heuse Michelin ster op Deliveroo zat. Ik kwam erachter dat je online champagne cadeau kon doen. Daar heb ik een mooie Moët en Chandon geschenken gevonden.

Verrassing

De dag om het te vieren kwamen we langs met een flesje wijn en wat chippies. Hij was enigszins beteuterd dat het feestje niet door kon gaan, maar dat we er ene mooi avondje van konden maken met zijn drieën. Op een gegeven moment ging de bel. Je had zijn gezicht moeten zien toen de kratjes binnen werden gezet. Niet snel daarna kwamen ook de champagne en vijf gangen aanrukken. Het werd toch op een manier de avond die we ervan wilde maken.

Ontroering

Wat deze hele planning het waard maakte was zijn gezicht. Hij was ergens een beetje beteuterd dat het een normaal avondje ging worden nadat we binnenkwamen met de eerder genoemde spullen. Hij had zich namelijk erg verheugt op een momentje van luxe. Dat we dit waar konden maken heeft hem veel goed gedaan.

Nieuwe baan

Hij heeft ons beloofd dat we dit nog zeker een keertje gingen overdoen. Het was een wonder eerlijk gezegd dat hij nu een baan heeft kunnen vinden, en een goede ook. We hebben hem het op het hart gedrukt: een normaal avondje stappen mag ook. 

Laat een antwoord achter