trilmotor
Blog

Hoe richt je je klusschuur optimaal in?

Afgelopen zaterdag richtte ik samen met mijn zoon onze klusschuur opnieuw in. Ik deel graag mijn tips voor een perfect ingerichte schuur met je. Met een goed ingerichte werkplek raak je nooit meer iets kwijt en werk je veel prettiger aan je projecten. Ook benieuwd hoe ik dat heb gedaan? Lees gauw verder. 

Opruimen en organiseren

Iedereen kent de klusschuur van zijn opa wel, waar alles keurig opgeruimd was en je alles terug kon vinden. Ziet jouw werkplaats er nu uit als een regelrechte chaos? Dan is de kans groot dat je niet echt zin hebt om aan de slag te gaan. Opruimen en organiseren helpt. Als je het echt goed wilt aanpakken ruim je eerst je hele schuur leeg en maak je deze schoon. Dat geeft je een schone lei om mee te beginnen. Vervolgens zet je je werkbank op een centrale plek neer en kijk je naar de verlichting. Kun je goed zien wat je doet, ook als het buiten donker is? Misschien moet je nog een elektrapunt aanleggen voor een extra lamp. Dat is een stuk makkelijker als je er goed bij kunt. Vervolgens kun je kasten neerzetten of schappen ophangen. Een mooi bord voor je gereedschap aan de muur biedt direct een overzicht van wat je wel en niet hebt. Als je jezelf aanwendt alles netjes terug te hangen raak je niets kwijt. Ten slotte is het slim een vaste plek aan te wijzen voor grote onderdelen, zoals een elektromotor of wormwielkast. Zorg ervoor dat je deze niet op elkaar stapelt, om chaos te voorkomen. Als je zorgvuldig omgaat met je onderdelen gaan artikelen zoals een trilmotor bovendien langer mee.

Houd het netjes

Ik heb afspraken gemaakt met mijn zoon over het opruimen van de schuur. Hij klust er regelmatig zelf, soms met vrienden. Ik wil niet dat onze opgeruimde schuur straks weer een bende is. Spreek dat ook met jezelf af, nadat je jouw werkplek hebt opgeruimd. Zo heb je echt lang plezier van je optimaal ingerichte klusschuur. Je weet altijd wat je hebt en koopt ook niets dubbel. Tijdens het opruimen van onze schuur kwam ik ontzettend veel zaken tegen waarvan ik niet wist dat ik ze nog had. Je hebt meer dan je denkt. Als je er tegenop ziet kan ik je alleen maar aanraden gewoon te beginnen. Voor je het weet geniet je van een perfecte klusschuur. Wedden dat je komende zaterdag niet kunt wachten om aan de slag te gaan?

Laat een antwoord achter