Blog

3 Bijzondere weekendjes weg

De kerstvakantie staat alweer bijna voor de deur, tijd om iets leuks te gaan doen! Na een jaar hardwerken heb jij wel een vakantie verdiend. Maak daarom wat tijd vrij voor jezelf en ga er lekker op uit. Een weekendje weg kan van alles zijn: lekker in de natuur, een citytrip, alleen of met vrienden. Kijk wat het beste bij jou past. In deze blog geef ik je 3 tips voor een bijzonder weekendje weg.

Bijzondere slaapplaats

Bij een weekendje weg denk je vast meteen aan een appartement of een hotel. Logisch, want dat zijn de meest voor de hand liggende opties. Maar kijk eens verder, er is zoveel meer mogelijk! Via airbnb kun je in de meest uiteenlopende plekken overnachten. Wat dacht je van een pipowagen, yurt of boomhut? Ook heel leuk is een overnachting op de ss rotterdam. Je kijkt je ogen uit op dit luxe schip! Alles ademt hier een klassieke sfeer. Zo ontdek je Rotterdam op een hele andere manier. Het schip ligt centraal en goed bereikbaar dus je bent overal zo.

Kies voor een onbekende locatie

Veel mensen kiezen voor een weekendje weg een bekende, grote stad. Denk daarbij aan plekken zoals Amsterdam, Berlijn of Londen. Hartstikke leuk, want daar is veel te doen. Maar ook in kleinere, onbekendere plaatsen is er veel te doen! Ontdek eens wat nieuws en ga naar een bestemming die minder voor de hand ligt. Juist kleinere steden hebben vaak veel charme te bieden. En dit hoeft ook helemaal niet ver weg te zijn, ook in Nederland heb je ontzettend veel leuke, kleinere steden. Voordeel hiervan is vaak ook dat prijzen voor overnachtingen of in restaurants een stuk lager zijn. Zo kun je meer doen met je geld en haal je veel uit je vakantie.

Kies voor natuur

Bij een weekendje weg denken mensen ook al snel aan een citytrip, maar een weekendje weg in de natuur is ook hartstikke leuk! In de natuur kun je echt ontspannen en zo kom je helemaal opgeladen weer thuis. In een stad wil je toch vaak veel doen: musea bekijken, of winkelen of naar een optreden. Ook leuk, maar zo blijf je bezig en rust je niet helemaal uit. Kies eens voor een echt ontspannen weekendje weg en ga bijvoorbeeld wandelen op de Veluwe. De Waddeneilanden zijn ook altijd mooi. Of wat dacht je van fietsen in Limburg? Je zult verstelt staan van alle mooie natuur die Nederland te bieden heeft. Laat je verrassen en trek er op uit.

Ik hoop dat deze tips je geïnspireerd hebben en dat je lekker van je vakantie kan genieten!

Laat een antwoord achter