Blog

Alcoholvrije drank aanschaffen doe je zo 

De afgelopen jaren zijn er steeds meer alcoholvrije drankjes op de markt gebracht. Dit heeft te maken met de snel stijgende vraag naar alcoholvrije drankjes. Veel mensen drinken geen alcohol omdat ze dat niet willen, maar ze willen wel graag weten hoe bepaalde drankjes smaken. Alcoholvrije drankjes smaken namelijk hetzelfde als drankjes die daadwerkelijk alcohol bevatten. Dit gaat dan niet om whiskey, cognac of vodka, maar om wijn en bier. 

Daarnaast zijn er ook mensen die nog een auto moeten besturen en dan is het wel fijn als je de smaak van bier of wijn kan proeven en gewoon nog kan gaan rijden. Het is algemeen bekend dat alcohol je rijstijl enorm kan beïnvloeden. Daarnaast is het ook een misdrijf om in Nederland onder invloed van alcohol te gaan rijden. Als je alcoholvrije drankjes wilt aanschaffen, dan is het belangrijk dat je weet hoe je dat moet doen. Gelukkig vind je in dit artikel meer informatie in over hoe jij alcoholvrije drank kan aanschaffen. 

Slijterij en de supermarkt 

Omdat er enorm veel vraag is naar verschillende soorten alcoholvrij bier, verkopen steeds meer supermarkten en slijterijen veel verschillende alcoholvrije drankjes. Het aanbod verschilt natuurlijk wel per supermarkt, maar bijna iedere slijterij heeft hetzelfde aanbod aan alcoholvrije drank. Houd er wel rekening mee dat er geen alcoholvrije whiskey, vodka of cognac bestaat en dat er alleen alcoholvrije bier, gin of wijn verkrijgbaar is. 

Online bestellen 

Als je zo goedkoop mogelijk uit wilt zijn en daarnaast ook toegang wilt hebben tot een assortiment dat wel bestaat uit duizenden verschillende alcoholvrije drankjes waaronder bier van brouwerij de eeuwige jeugd, dan kan je er het beste voor kiezen om alcoholvrije drankjes via een webwinkel aan te schaffen. Je bent hier vrijwel altijd goedkoper uit dan bij een supermarkt of een slijterij. Dat heeft ermee te maken dat zij de huur van het pand en ook het personeel moeten betalen. Deze kosten heeft een webwinkel namelijk veel minder. 

Lees altijd het etiket 

Wanneer je echt geen alcohol mag of wil drinken wegens geloofsovertuiging of medische redenen, dan is het enorm belangrijk om altijd het etiket van alcoholvrije drankjes te lezen. In sommige alcoholvrije drankjes zit namelijk wel alcohol, maar dit is zo weinig dat je er niets van zult voelen. Het maakt niet uit of je nou 20 of 40 glazen alcoholvrije drankjes drinkt, je zult gewoon auto kunnen rijden omdat je er niet dronken van zult worden. Mensen die door hun geloof geen alcohol willen drinken vinden het logischerwijs wel belangrijk om ook dit soort drankjes te vermijden. 

Laat een antwoord achter