Blog

Tips bij een woningontruiming

Veel handen maken licht werk

Om een woningontruiming soepel te laten verlopen is een van de belangrijkste dingen dat je het niet alleen doet. Bij elke woningontruiming Utrecht kun je dit principe wel toepassen, of het gaat over een kantoor of een woonhuis, een ontruiming is per definitie veel werk. Zorg dat er een grote groep aanwezig is. Als je denkt dat je genoeg mensen hebt, vraag er dan voor de zekerheid nog wat extra. Het is de moeite absoluut waard wanneer je merkt dat iedereen samen heel veel werk kan verrichten. Zeker wanneer de ontruiming van emotionelere aard is, is het heel prettig als je met z’n alle de grote klus kan klaren.

Ontruiming de zwart

Een enorme aanrader is om het ontruimen van een woning uit te besteden aan ontruiming de zwart. Een ontruiming kost vaak een hoop van van alles, zoals geld, energie en tijd. Een verhuizing is toch anders omdat alle spullen verplaatst worden en de boel van de voren als is ingepakt waardoor je alleen maar dozen hoeft te verplaatsen. Bij een ontruiming is de taak vaak wat groter omdat spullen niet ingepakt zijn. Een bedrijf dat hierin is gespecialiseerd kan je alle hulp bieden die je nodig hebt. Ze kunnen helpen met het ontruimen zelf en zijn er zo behendig in dat het waarschijnlijk een stuk sneller gaat dan wanneer je het heft in eigen handen zou nemen.

Plan alles van te voren

Je kan natuurlijk niet altijd weten wat je precies gaat tegenkomen tijdens het ontruimen van een huis maar in elk geval zal het belangrijk zijn om van te voren een plan te maken voor de spullen die je in ieder geval verwacht tegen te komen. Bij een ontruiming is de kans groot dat je een deel weg gaat doen, of een groot deel naar een opslag gaat. Het is voor jezelf heel fijn als je van te voren weet welke spullen apart gehouden moeten worden. Het voordeel hiervan is dat je op de dag zelf niet voor de spullen staat en staat te twijfelen of het wel of niet weg zou moeten. Vooral in het geval van een overledene kan dit uitermate pijnlijk zijn. In dat moment is het voor jezelf veel fijner als je je kan focussen op het opruimen en niet op de overweging of je iets wilt houden omdat er teveel emotionele waarde aan zit. Je kan dit heel makkelijk van te voren doen en het maakt de dag een stuk minder ingewikkeld. En niet te vergeten: zet alles op papier.

Laat een antwoord achter