Blog

Spotjes geven sfeer en maken je huis bijzonder

Ben je bezig met het opnieuw inrichten van je huis? Alle meubels eruit, nieuwe meubels erin. De vloer vervangen en de muur in een hippe kleur? Dan is het ook slim om eens te werken aan een nieuw lichtplan voor je huis. Heb je nog altijd plafonnières in de hal? Een hanglamp als enige verlichting in je eetkamer en tl balken in je keuken? Dan loont een nieuw lichtplan echt wel de moeite. Je kunt je huis veel sfeervoller maken door, bijvoorbeeld, het gebruik van spotjes. Hiermee kun je bepaalde items goed uitlichten. Of dit nu gaat om kunstwerken, je trouwfoto's of de babyfoto's van je kinderen.

Kies spotjes in de kleur van je interieur

Spotjes hoeven tegenwoordig helemaal niet meer alleen wit of zwart te zijn. Je kunt ze gewoon kiezen in de kleur die het best bij je interieur past. Kies bijvoorbeeld voor roestvrijstalen exemplaren of in een warme koper kleur. Zo zorg je dat zelfs je spotjes echte blikvangers worden. Ook kun je de kleur van de verlichting aanpassen. Fel wit licht is misschien handig om bij te puzzelen of een andere hobby uit te voeren, maar echt sfeervol is het natuurlijk niet. Je kunt verschillende kleuren verlichting gebruiken voor verschillende activiteiten.

Gebruik dimbaar licht

Het is lang niet altijd nodig om het licht vol aan te hebben. Natuurlijk, als je zit te lezen wil je goed zien wat er staat, maar zit je televisie te kijken of te eten, dan kun je best toe met een beetje sfeerlicht. Lange tijd was het dan nodig dat je de ene lamp uit deed en de andere weer aan. Maar tegenwoordig zitten er dimmers op veel lampen. Zo kun je met een druk op de knop de complete sfeer in je huis bepalen. Gemakkelijk en ook nog eens goekoper. Want LED lampen in spotjes gaan jarenlang mee!

Met LED lampen in de kinderkamer kun je alle kanten op

Heb je kinderen die slecht slapen als het helemaal donker is? Dan is een LED lamp in een lekker kleurtje wel een goed idee. Door het zachtrode, roze of groene licht, ligt je kind niet meer te wachten tot de slaap komt, maar zal het zich een stuk meer geborgen voelen. Ook wanneer je kiest voor LED lampen die van kleur wisselen is dat ideaal voor de slaapkamer van je kinderen. Deze lampen geven een bepaalde rust en zorgen ervoor dat je kind heerlijk zal gaan slapen.

Laat een antwoord achter