Blog

Een belangrijke taak

Afgelopen jaar heb ik een keer moeten assisteren bij het maken van een film. Mijn functie hield in dat ik alle figuranten op het juiste moment, op de juiste plek moest zetten. Dit gaf mij een soort van verantwoordelijkheid over de figuranten en hun prestaties. Het was een hele leuke ervaring! Ben je benieuwd hoe ik aan deze functie ben gekomen? Lees dan snel verder!

Het begon bij een griepje

Je kunt het maar beter gelijk te weten komen: via mijn huisgenoot ben ik aan deze functie gekomen. Niet zo heel spannend he? Toch was het al met al wel een hele spannende ervaring. Ik bedoel, mijn huisgenoot had me ver van te voren al verteld dat ze mee mocht werken aan dit project. Ze was tot in de puntjes voorbereid. Het enige waar ze geen rekening mee had gehouden was het feit dat ze ziek kon worden.

Dit is dan ook precies wat er gebeurd is! Ze denkt dat ze een virusje had opgelopen tijdens een goedkoop pakket verzenden dat ze moest doen voor haar werk.

Hoe dan ook, ze kon niet meer mee doen met de draaidag. Hier moest ze iemand anders voor zien te regelen! Uiteindelijk heeft ze besloten om mij te vragen. Ik was namelijk degene die er het meeste verastand van had in haar vriendenkring omdat ze al langere tijd tegen mij aan het vertellen was over de film. In het begin leek het mij niet zo’n goed idee, maar uiteindelijk heeft ze mij over weten te halen en ben ik op die bewuste dag naar het strand gegaan.

Aan de kust

Dit is niet de naam van de film, maar wel de locatie. omdat mijn huisgenoot en ik in Zwolle wonen is het nogal een bijzondere gebeurtenis als wij een strand zien. Ik had zelf in ieder geval nog nooit de zee gezien! Het was voor mij dan ook een hele ervaring om in hartje zomer naar het strand te gaan en daar op een ‘privé’ strand allerlei interessante taken uit te mogen voeren.

Allereerst begonnen we met het doorlopen van de scènes. Gelukkig wist de director dat ik dit voor de eerste keer deed, anders denk ik dat het een stuk anders was gegaan. Uiteindelijk was het hek van de dam en konden we beginnen met draaien.

Het eindresultaat van deze short movie is echt geweldig geworden en ik ben blij dat ik er aan heb mogen bijdragen. Gelukkig is mijn huisgenoot snel hersteld van de griep die haar op die dag geveld had!

Laat een antwoord achter