Blog

Ik ga op vakantie en ik neem mee

Het is bijna zomervakantie! Dit jaar zal onze vakantieperiode er echter een stuk anders uitzien dan we gewend zijn. Even een vliegtuig pakken naar een zonovergoten Grieks eiland of een all inclusive resort in Turkije zit er momenteel namelijk niet in. Gelukkig is op vakantie gaan niet geheel onmogelijk. Recreëren binnen Nederland is bijvoorbeeld een zeer goede optie. Helemaal nu de buitenlandse toeristen weg zullen blijven is deze zomer het uitgelezen moment om de toerist in eigen land uit te hangen.

Waar gaan we naar toe?

Waar gaan we dit jaar naartoe op vakantie? Je zal het misschien niet verwachten, maar ook in Nederland zijn er voldoende dingen te beleven en prachtige plekken te ontdekken. Woon je zelf in het Noorden van het land? Wellicht een leuk idee om eens het Zuiden te bezoeken en vice versa. Andere goede opties zijn kamperen in een natuurgebied, zoals de Veluwer heides of het waterrijke Biesbosch gebied. Vissershuisjes bekijken in Friesland of zeilen op het IJsselmeer behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Uiteraard raden wij van De Kuststrook je ook zeker aan om de Nederlandse kust te bezoeken. Van de Zeelandse stranden, de duinen bij Den Haag of onze Waddeneilanden, er zijn genoeg leuke stranden om van de zon te genieten.

Het weer en wat moet ik aan?

Ja, je leest het goed. Nederland is een prima land om een strandvakantie te boeken. Het enige voordeel aan de klimaatverandering is namelijk dat wij ook in Nederland steeds vaker te maken hebben met enorm warme zomers. Lekker bakken op het strand bij 30+ graden Celsius is dan ook steeds vaker de regel dan de uitzondering. Daarom komen we ook gelijk aan bij de volgende vraag: “Welke kleding neem je mee op vakantie in Nederland?”.

Hoewel het dus vaak lekker warm is, kan het weer ook wisselvallig zijn en in de avonden flink afkoelen. Gooi dus vooral in je koffer je favoriete Balenciaga shirt, heren. En dames, vergeet je Balenciaga jurkje met korte mouwen niet. Een lange broek voor wanneer het afkoelt is ook altijd handig. Dus gooi in je koffer je nieuwe Nike tech broek, heren! En vrouwen, neem je comfortabele Nike legging of vintage lange rok ook mee. Verder zijn een extra vest of licht zomerjasje zeker aan te raden. De rest van je koffer of tas stop je natuurlijk zo vol mogelijk met allerlei leuke zwemshorts, bikini’s en badpakken. Vergeet ook je zonnebrandcrème, zonnebril, pet of hoed niet!

Laat een antwoord achter