Blog

De V70, een perfecte occasion.

Ik heb altijd een groot zwak gehad voor Volvo’s.  Dus toen ik opzoek ging naar een nieuwe auto en eindelijk de cashflow had om vrij uit te kunnen zoeken wist ik dat het een Volvo ging worden. Uiteindelijk is mijn oog gevallen op een Volvo V70 occasion. Hoe ik daarbij gekomen ben vertel ik hier.

Voor de vorm

Voor de vorm heb ik gekeken naar andere merken. Een betaalbare Skoda, de luxere BMW, de betrouwbare Toyota. Geen van deze trok me echter. Het is vast geen goede reden maar de vonk, de chemie miste tussen mij en deze merken. Als ik er naar keek werd alle magie van het apparaat weggenomen. Ik merkte dit toen ik op een gegeven moment verschillende Skoda modellen op verbruik aan het vergelijken was. Het was kijken naar hoeveel nul komma zoveel kilometer de één meer kon rijden als de ander. Zo kies je toch geen auto dacht ik bij mezelf. Als ik dit soort afwegingen ga maken kan ik net zo goed het openbaar vervoer mee gaan wegen.

De auto

Dat laatste was voor mij als een straffe veroordeling. Voor mij is de auto altijd een symbolisch iets geweest, de fantasie dat als ik nu op het pedaal trap en een afslag neem ik onderweg ben naar Oostenrijk zonder iemand te hoeven vragen, zonder iemand te hoeven zien, zonder enige verantwoording af te leggen. Natuurlijk heb ik het nog nooit gedaan, maar die potentie zit er in, en dat is wat waard. Ik denk dat dat de fantasie was die bij de andere ontbrak. De Skoda doet me denken aan mijn bankrekening, de Toyota aan de APK keuring en de BMW aan het stadse, luxe leventje. Volvo raakt voor mij precies de snaar. Merken die dat gevoel van avontuur willen uitstralen zoals Jeep of Range Rover geven me het gevoel van te hard proberen. Het heeft iets misplaatst in je forens. Ik denk dat de charme van Volvo zijn dualiteit is. Een stadse auto die alles doet wat je in de stad moet doen maar altijd de potentie heeft om af te slaan. Zonder bombarie of fanfare, met moeiteloze gratie het een voor het ander verlaten.

De V70

Dat duale gevoel had ik het sterkst bij de V70. Deze auto straalt aan de ene kant volledig stad uit. De grotere exemplaren hebben meer die SUV offroad vibe, deze is verstild. Tegelijkertijd heeft die voorkant iets woests op een ingetogen manier. Perfect.

Laat een antwoord achter