compressor
Blog

Een strandgevoel in je achtertuin

Helaas (of misschien gelukkig) kan niet iedereen aan de kust wonen. De rust van de duinen en het uitzicht geven de kust ook juist zijn charme. Gelukkig kun je ook in je eigen tuin of op je balkon dat heerlijke strandgevoel een beetje nabootsen. Met deze tips tover jij de buitenruimte van jouw huis in een handomdraai om tot een zee van rust! (See what I did there? Haha).

Duinenbalkon

Veel balkonnetjes in Nederland zijn aan één kant open en hebben aan drie kanten muren of ramen. Denk er eens over na om één van die muren te verven om je balkon wat op te fleuren. Je kunt bijvoorbeeld de onderkant van de muur donkerblauw maken, en dan steeds een beetje wit erbij mensen terwijl je omhooggaat. Zo ontstaat een zogenaamd “gradient” effect met onderaan blauw en bovenaan wit. Wat betreft meubilair kun je op zoek gaan naar rieten stoelen of een rieten bankje, van het type dat je bij strandtenten ook vaak ziet. Mooie lichtgroene en lichtblauwe kussens passen daar goed bij. Voor de verlichting is het leuk om een lichtsnoer te zoeken, liefst eentje met grotere lampjes in verschillende kleuren. Deze hang je in boogjes rond je balkon, daarmee is je balkon op slag klaar voor romantische avondjes aan het strand. Tot slot kun je op zoek gaan naar geschikte planten, bijvoorbeeld duingras, goudscherm of lavendel. Deze planten hang je natuurlijk in een plantenbakje over de reling, of als hangplant in een houder van rustiek touw.

Kusttuin

Ook je achtertuin kun je natuurlijk een make-over geven om dat echte strandgevoel te verkrijgen. In de duinen groeien de planten niet in nette rijen, dus in jouw nieuwe tuin zal dit ook niet het geval zijn. Ga op zoek naar planten die het goed doen in kustgebieden en plant deze kriskras door je tuin. Oké, misschien niet helemaal kriskras, je kunt wel letten op de grootte en kleur van de planten en zo toch een beetje een ontwerp maken. Om je tuin een grote make-over te geven zal je wel wat tuingereedschap nodig hebben. Misschien heb je genoeg aan een spade, gieter en een snoeischaar, maar misschien heb je ook wel zwaarder geschud nodig, zoals een compressor. Net als op je balkon kun je kiezen voor meubels van (plastic) riet en bijpassende kussens. Voor je tuin is het ook leuk om een vuurpit of stenen barbecue aan te leggen, want wie houdt er niet van een barbecue op het strand? Maak het geheel compleet met fakkels die je her en der in grond steekt voor de nodige verlichting.

Laat een antwoord achter