Mijn ideaal ingerichte huis
Blog

Op de fiets langs de kust van Burgh-Haamstede

Aan de kust van Schouwen in Zeeland ligt Burgh-Haamstede. Een dorp dat populair is onder toeristen, met name door het 17km lange en ongerepte zandstrand. Zelfs midden in het zomerseizoen zijn er gedeelten op het strand waar je nog helemaal alleen bent. Niet alleen strandgangers weten de weg naar Burgh-Haamstede te vinden: ook fietsliefhebbers bezoeken de Kop van Schouwen graag!

Naast het uitgestrekte strand staat Burgh-Haamstede bekend om zijn grote ongerepte duingebied, die deels bebost zijn met o.a. reeds tientallen jaren oude naaldbossen), waar schitterende fietstochten mogelijk zijn. De kustroutes brengen je via fraaie duinpartijen en rustige landweggetjes door gemoedelijke dorpen. De vele fietspaden zijn goed onderhouden en bieden een veilige fietsomgeving.

 

Zeeland: dé 5-sterren fietsprovincie van Nederland

Zeeland is benoemd tot 5-sterren fietsprovincie door het Landelijk Fietsplatform. Dat is het hoogst haalbare niveau voor een fietsprovincie. De kwaliteit van het fietsknooppuntensysteem, het onderhoud van het netwerk en de rustmomenten langs fietsroutes zijn daarbij doorslaggevend.

 

Fietsverhuur Burgh-Haamstede

Burgh-Haamstede beschikt over een professionele fietsverhuur, waar de nieuwste elektrische fietsen klaar staan. Deze fietsen zijn goed onderhouden en voorzien van een sterke accu, waarmee fietstochten van 100 kilometer geen probleem is. In Zeeland zijn de voordelen van het huren van een elektrische fiets misschien nog wel groter dan in de rest van Nederland. Over het algemeen waait het in Zeeland altijd! Dat is fijn met de wind in de rug, maar minder prettig met tegenwind. De grote poldervlaktes en het duinlandschap maakt dat een fiets met elektrische trapondersteuning extra goed tot zijn recht komt.

Wie meerdere dagen in Burgh-Haamstede verblijft ontvangt bij het huren van een elektrische fiets een gratis oplader. Hiermee is het mogelijk om ’s avonds in je accommodatie de accu op te laden, zodat je de volgende dag weer opgeladen op pad kunt. Reserveer je je fietsen online bij Fietsverhuur Burgh-Haamstede? Dan ben je verzekerd van een elektrische fiets als je aankomt in Burgh-Haamstede: de gereserveerde (elektrische) fiets staat dan voor je klaar. Pas dan kun je echt genieten van Schouwen-Duiveland!

Geef een reactie