Blog

Op de e-bike langs de kust? Denk aan een verzekering.

E-bike verzekeringen

Een e-bike is een waardevol bezit. Natuurlijk wil je deze op een goede manier verzekeren. Dit geeft je zekerheid bij schade of diefstal. Er zijn verschillende soorten verzekeringen die je kunt afsluiten bij de aanschaf van een e-bike. Zo kun je kiezen uit een basisdekking, maar er bestaan ook uitgebreide pakketten. Deze laatste keert zelfs een vergoeding uit als je met jouw e-bike betrokken bent bij een ongeval. Natuurlijk is de verzekering die je kiest afhankelijk van de waarde van de elektrische fiets, jouw persoonlijke voorkeur en de mate van gebruik. Als je vaak op pad bent met je e-bike is het verstandig om te kiezen voor een zo uitgebreid mogelijk pakket. Ook de omgeving waarin jij je bevindt kan mede bepalend zijn voor de dekking die je kiest. In de stad loop je nou eenmaal meer risico op diefstal dan in het dorp.

Het kiezen van een e-bike verzekering

Je kunt niet alleen een verzekering afsluiten voor de elektrische fiets zelf, maar ook voor de bijbehorende accessoires. Hierbij kun je denken aan sloten, opbergsystemen of fietscomputers. Deze accessoires kunnen de waarde van de fiets namelijk aanzienlijk verhogen. Uiteraard betaal je wel iets meer premie als je ervoor kiest om je e-bike met accessoires te laten verzekeren. De hoogte van de premie wordt ook gebaseerd op de aanschafwaarde van de e-bike. Deze te hoger de nieuwprijs, des te forser de maandelijkse premie zal uitvallen. Ook het leefgebied waarin jij je bevindt heeft invloed op de hoogte van de premie. Zo zul je in de grote steden meer kwijt zijn aan verzekeringspremie voor de e-bike dan in kleinere dorpen.

Verzekeren van een e-bike en de voorwaarden

Uiteraard heb je de keuze uit verschillende pakketten als je jouw e-bike wilt verzekeren. Bij een basisverzekering is je e-bike verzekerd tegen diefstal, en krijg je vaak een percentage van de aankoopprijs uitgekeerd. Een compleet pakket geeft vaak ook recht op een vergoeding bij schade of een valpartij. Een volledige verzekering geeft naast een dekking bij diefstal en schade vaak ook recht op een uitkering bij een ongeluk en hulp van rechtsbijstand. Ook gelden er enkele voorwaarden waaraan jouw e-bike moet voldoen als je een verzekering af wilt sluiten. Zo moet deze voorzien zijn van een goedgekeurd ART-slot. Controleer dus altijd of jouw fiets voorzien is van een dergelijk slot. Ook zul je bij de meeste verzekering te maken krijgen met een eigen risico. Zeker als de schade nog te repareren is gaat dit op. Deze voorwaarden vind je altijd terug in de verzekeringspolis die je af wilt sluiten.

Laat een antwoord achter