kneeboard
Blog

Lol aan de kust met een kneeboard

Kneeboarden is een leuke watersport waarbij je met je knieën op een board zit en door een boot door het water getrokken wordt. Kneeboards zijn er in allerlei soorten en maten, van startersets tot snellere modellen. Daarmee zijn de boards ook uiteenlopend in prijs. Een kneeboard is erg geschikt voor achter een rubberboot of speedboot met wat minder pk’s. Dit komt doordat een kneeboard mooi op het water ligt en dus veel minder weerstand biedt dan bijvoorbeeld een wakeboard, hierdoor kun je toch een hoge snelheid behalen!

Soorten kneeboards

Bij het kopen van een kneeboard kun je letten op allerlei factoren zoals de prijs, kwaliteit, materiaal en de persoon die het board wil gaan gebruiken. Kneeboards zijn namelijk uitgevoerd in allerlei verschillende modellen, waardoor de prijs erg uiteen kan lopen.

Het grootste verschil hierin is de manier waarop het board geproduceerd. Er zijn zogeheten ‘Compression Molded’ en ‘Roto Molded’ boards.

Bij een Compression Molded board is het materiaal op elkaar geperst waardoor het board een erg goed drijfvermogen heeft. Een groot voordeel hiervan is dat het kneeboard goed door de golven kan snijden en daardoor makkelijk bestuurbaar is, ook heeft het board meer snelheid. Deze boards zijn uitgevoerd in verschillende vormen, kleuren en formaten.

Een Roto Molded board is iets dikker, dit komt omdat deze gemaakt is met een holle kern die opgevuld wordt met PU. Dit zorgt ervoor dat dit board minder drijfvermogen heeft dan een Compression Board. Het board heeft gegoten vinnen die zorgen voor extra stabiliteit op het water. Daarmee is dit een erg geschikt kneeboard voor kinderen maar ook beginnende volwassenen. Een groot voordeel van een Roto Molded board is dat ze een stuk voordeliger zijn. Ook deze kneeboards zijn er in verschillende formaten, kleuren en vormen.

Kneeboard package

Veel kneeboards zijn verkrijgbaar in packages. Dit is ideaal omdat je dan direct aan de slag kunt met een compleet pakket! Een package bestaat vaak uiteraard uit het kneeboard zelf, een handige draagtas voor het board, een kneeboard lijn, én een zwemvest. Ervaren kneeboarders hebben misschien al een lijn of een zwemvest in huis, daarom is een package vooral voor beginners erg praktisch. Je hebt dan direct alles wat je nodig hebt lekker bij elkaar!

 

Geef een reactie