Blog

Een nieuwe tuin

Wie kent het gevoel niet, na een lange dag werken nog net even het avondzonnetje meepakken in de achtertuin. Hoogzomer breng je dan zelfs tot laat in de nacht door en je geniet op en top van alles wat je tuin je te bieden heeft. Het is ook niet gek dat je er zo van geniet, in Nederland hebben we vaak genoeg slecht weer. Met dat druilerige weer is het laatste waar je zin in hebt, om lekker in de tuin te gaan zitten. Elk moment van mooi weer pak je dus mee om in de tuin door te brengen. Een andere reden om veel tijd door te brengen in de tuin is omdat je hier al de hele winter en lente onderhoud aan hebt gepleegd. De nieuwe tuin is nu piekfijn in orde, nu kan het echte genieten beginnen. Ben je benieuwd hoe je nog meer kunt genieten van een nieuwe tuin? Lees dan snel verder!

Onderhoudsvrije tuin 

Voor veel mensen is het onderhouden van hun tuin een klus waar ze met tegenzin aan beginnen. Al dat snoeien, opnieuw inzaaien en jaarlijks nieuwe planten aanschaffen is niet alleen een tijdrovende klus, het is ook nog eens een dure klus. Gelukkig heb ik hier een hele gemakkelijke oplossing voor, maak je tuin gedeeltelijk of zelfs helemaal onderhoudsvrij. Ik heb bijvoorbeeld mijn grasveld ingeruild voor een kunstgrasveld. Het beste kunstgras kopen kun je in genemuiden. Kunstgras uit Genemuiden staan namelijk bekend als het beste ter wereld. Het is een kwestie van eenmaal investeren in een mooi grasveld en daarna heb je er geen omkijken meer naar. Niet meer door je knieën om die vervelende hoekjes te maaien en ook geen dorre plekken meer in je grasveld. Dit kun je uiteraard ook doen met verschillende planten en bloemen, tegenwoordig maken ze kunstplanten zo echt, dat je het verschil vaak niet eens meer ziet. 

Alternatieve tuin

Een achtertuin gaat anno 2020 steeds meer richting een alternatieve tuin. Veel mensen leggen mooie siertegels in hun tuin en in plaats van dat ze planten en bloemen daadwerkelijk planten, zetten ze deze in mooie designer vazen of potten. De tuin krijgt een veel abstractere en modernere look en vaak hoeft er ook veel minder aan de tuin gedaan te worden. Het verwisselen van planten en bloemen in potten of vazen gaat over het algemeen een stuk gemakkelijk dan in een tuin met aarde. Ik kan voor allebei de tuinen wel respect opbrengen, welke kies jij?

Laat een antwoord achter