Blog

De voordelen van glas recyclen

Glas inzamelen om te laten recyclen heeft meer voordelen dan je in eerste instantie zou denken. Zeker wanneer je een bedrijf hebt met veel glasafval. Daarnaast is glas inzamelen ook super makkelijk om te doen. Glas inzamelen kost dus weinig moeite en tijd en je krijgt er veel voor terug. Ben je benieuwd wat je kunt bereiken met glas recyclen en wil je graag weten hoe je dit het best kunt doen? Lees dan gauw verder.

Waarom glas recyclen zo belangrijk is

Iedereen weet dat recyclen duurzaam is en goed is voor de natuur. Veel producten kunnen wel worden gerecycled, maar niet alles kan worden hergebruikt. Er zijn dan bepaalde stoffen die toch moeten worden weggegooid. Dat is natuurlijk ontzettend zonde, maar daar kunnen we helaas niks aan doen. Het enige wat we kunnen doen is zoveel mogelijk middelen inzamelen en te recyclen. Vooral bij glas is dit extra belangrijk. Waarom? Omdat glas helemaal kan worden hergebruikt en dus 100% recyclebaar is. Er hoeven dan geen stoffen of onderdelen te worden weggegooid. Daarom is het zo ontzettend zonde als glas niet wordt ingezameld. Als glas namelijk bij het restafval wordt gegooid, is het niet meer te gebruiken.

Besparen op kosten

Het inzamelen van glas is niet alleen goed voor het milieu, het is ook goed voor jouw portemonnee. Restafval kost namelijk geld. Hoeveel dit kost hangt af van hoeveel restafval je hebt. Dit gaat per vuilniszak. Glas kost vaak veel ruimte en gewicht. Wanneer je glas inzamelt hoef je dit dus niet bij jouw restafval te doen. Dit kan je zo een aantal vuilniszakken per jaar schelen. 

Hoe je glas verzamelt

Glas verzamelen doe je in een glas container. De glascontainer houd je rond je huis of bedrijf. Wanneer je een stuk glas hebt waar je van af moet, gooi je deze gewoon in de glascontainer. Zo simpel is het!

Soorten glas containers

Er bestaan verschillende soorten glascontainers. Je hebt kleine rolcontainers voor gezinnen, maar je hebt ook grotere containers voor bedrijven. Dit kan ook een rolcontainer zijn, maar dan wat groter. Ook heb je ondergrondse containers. Die kunnen ook handig zijn voor wanneer je veel glasafval hebt. Hoeveel een glascontainer ongeveer kost verschilt. Dit hangt natuurlijk af bij welk bedrijf je een glascontainer koopt en de grootte van de container. Bij de meeste bedrijven kun je een offerte aanvragen. 

Laat een antwoord achter