Blog

Beste beveiligingsstrategieën

Beveiliging is steeds belangrijker in ons leven. Zeker wanneer we een woning of bedrijfspand hebben in een van de drukkere steden van Nederland dan is het belangrijk dat we niet aan overvallers of inbrekers ten prooi vallen. Er zijn verschillende beveiligingsstrategieën die je kunt toepassen voor de beveiliging van je woning, winkel of pand. Sommige beveiligingssystemen zijn al jaren bekend, sommige nieuwe systemen worden pas net bekender. In dit artikel bespreken we een aantal van de beste beveiliging strategieën.

Mistmachines

Het gebruik van mistmachines is een van de meer recente beveiligingssystemen die aan populariteit wint. Maar hoe werkt een mistmachine? Mistmachines zijn een beveiligingssysteem die zowel in winkels, huizen als grotere panden en loodsen wordt gebruikt. Een mistmachine werkt met een bewegingssensor en zal, wanneer het een inbreker detecteert, onmiddellijk de gehele ruimte in een dichte mist zetten. Op deze manier is de inbreker volledig gedesoriënteerd en zal het onmogelijk worden om iets te stelen. Daarnaast zal de politie worden ingeschakeld en vaak kan de inbreker ook de uitgang niet meer vinden. De mist die door de machines wordt geproduceerd is volledig onschadelijk voor mens dier en materialen.

Camerabeveiliging

Waar mistmachines aan bekendheid winnen, is camera beveiliging natuurlijk een van de meest klassieke beveiligingsmethoden. Camerabeveiliging heeft in principe drie functies. Het wordt gebruikt om overvallers en inbrekers te identificeren achteraf. Als er een bewaker is die de camerabeelden live in de gaten houdt dan kan er direct worden gereageerd op een inbraak. Bovenal hebben camera’s ook een ontmoedigend effect op inbrekers. Wanneer inbrekers inzien dat er een camera hangt, en er mogelijk dus ook andere alarmsystemen aanwezig zijn, dan zullen ze hoogstwaarschijnlijk geen poging wagen om in te breken.

Alarm

Natuurlijk is er ook nog het alarm. Wanneer je woning wilt beveiligen dan kun je kiezen voor een alarmsysteem. Het is mogelijk om voor een luid alarmsysteem te gaan welke inbrekers zullen afschrikken en de politie zal inschakelen. Maar je kunt ook voor een stil alarmsysteem gaan. Een voordeel van een stil alarmsysteem is dat er een hogere kans is de inbreker zal worden aangehouden.

Goede routines

Een van de beste beveiligingsmethoden is om simpelweg goed routines en gewoontes aan te leren. De meeste inbraken gebeuren wanneer mensen de deur openlaten of een raam niet goed op slot doen. Daarom kun je een inbraak voorkomen door altijd de deur goed op slot te doen, ook als je gewoon thuis bent. En controleer elke avond even de ramen en deuren voordat je naar bed gaat.

Laat een antwoord achter