Blog

Laptop reparatie

Veel Nederlanders zijn in het bezit van een laptop en computer. En het blijven bijzondere technische uitvindingen en daar kan helaas altijd wat mee mis zijn. Een storing, hij wil niet meer aan of een virus op je laptop. Dat wil natuurlijk niemand. Maar gelukkig zijn er genoeg bedrijven die jouw problemen zelfs binnen een paar uur kunnen oplossen! Vaak heb je nog garantie op je laptop waardoor je er zelf niks aan hoeft uit te geven. Ook zijn er kleine winkeltjes die je laptop of mobiel kunnen fixen.

De accu of opstartproblemen

Wanneer je accu niet meer oplaadt kunnen er verschillende problemen zijn. Er kan een voedingsconnector defect (meer bekend als DC Jack) zijn. Of de laptop adapter levert geen stroom meer waardoor hij niet meer kan opladen. Of je laptop is alweer aan vervanging toe en je accu heeft zijn levensduur al bereikt. De levensduur van een laptop accu is tussen 2 en 5 jaar. De levensduur van accu wordt wel steeds langer. Het ligt er aan hoe je ermee omgaat. En de enige oplossing is dan om de accu te laten vervangen of om helemaal een nieuwe laptop aan te schaffen.

Het beeldscherm

Wanneer je beeldscherm bij het opstarten heel de tijd blauw blijft is er ook iets mis. De kabel (breuk) dat tussen het moederbord en naar het scherm gaat, is dan de oorzaak. Maar het kan ook aan de videokaart liggen. Op dit moment heeft de harde schijf dan moeite met het lezen van data en daarom blijft je scherm op blauw staan. Hoogstwaarschijnlijk is de processor defect. Het kan ook nog voorkomen dat enkele toetsen van je laptop het opeens niet meer doen. Dan is het of besmet door een virus of er is vuil of vloeistof onder je toetsenbord gekomen. Wanneer de laptop alleen streepjes laat zien op het beeldscherm kan er wederom sprake zijn van een kabelbreuk. Dit is dan de kabel die van het moederbord naar het scherm gaat. Of het scherm is gewoon toe aan vervanging. Veel merken zoals Apple, Sony en HP hebben een snelle service waardoor je snel weer van je problemen af zult zijn! Een macbook scherm vervangen kan simpel en eenvoudig waardoor je je laptop niet al te lang zal hoeven te missen. Want veel mensen hebben hun laptop nodig voor werk en school en het is dan geen optie om een laptop een paar weken kwijt te zijn.

Laat een antwoord achter