Blog

Waarom een inbouwzwembad uiteindelijk beter is dan een opbouwzwembad

Wil je graag een zwembad in de tuin maar weet je niet goed of je nu een inbouw- of een opbouwzwembad moet nemen? Wij helpen je graag aan advies. Kleine spoiler alert: wij zouden altijd gaan voor een inbouwzwembad over een opbouwzwembad. Waarom dat is, leggen we je graag uit in dit artikel.

Voor de duidelijkheid leggen we nog even het verschil uit tussen een inbouwzwembad en een opbouwzwembad. Een inbouwzwembad laat je daadwerkelijk inleggen (goh..) in je tuin. Dit betekent dat er gegraven moet worden in je tuin. Een opbouwzwembad zet je als het ware neer in je tuin. Met behulp van een trappetje zou je dan in je zwembad kunnen komen. Allemaal helder? Dan zetten we nu de voor- en nadelen van beide type zwembaden op een rijtje.

Prijs

Een opbouwzwembad is aanzienlijk goedkoper dan een inbouwzwembad. Niet zo gek ook, aangezien je opbouwzwembaden best wel letterlijk gewoon neerploft in je tuin. Bij inbouw zwembaden komt iets meer werk kijken. Je integreert ze namelijk als het ware in je tuin. Dit kost tijd en geld. Voor het financiële plaatje is een opbouwzwembad dus voordeliger. Maar wat ons betreft biedt de investering in een inbouwzwembad een stuk meer voordelen. Die bespreken we hieronder.

Meer keuze in formaat

Wanneer je kiest voor een opbouwzwembad, zijn de mogelijkheden wat vorm en formaat betreft zeer beperkt. Je koopt het zwembad dat je ziet en zet die neer. Bij een inbouwzwembad heb je een stuk meer keus op het gebied van grootte als diepte van je zwembad. Sterker nog: je kunt alle kanten op die je wilt, in principe. Het enige waar je echt van afhankelijk bent is het formaat van je tuin en je eigen budget. Veel aanbieders van inbouwzwembaden helpen je graag met advies of meedenken over de ideale grote van jouw zwembad in jouw tuin. Stassar is zo’n aanbieder die je graag helpt!

Veiligheid

Inbouwzwembaden zijn veiliger dan opbouwzwembaden. Dit komt voornamelijk doordat je bij een inbouwzwembad het overzicht houdt over je zwembad en wat er gebeurt. Door de hoogte van een opbouwzwembad is dit bij deze types zwembaden een stuk minder. Zo heb je bij een inbouwzwembad een stuk meer overzicht over bijvoorbeeld spelende kinderen.

Levensduur

Goedkoop is duurkoop, en op het gebied van zwembaden geldt dit ook. Een inbouwzwembad heeft een stuk langere levensduur dan opbouwzwembaden. Zo heb je een stuk langer plezier van een inbouwzwembad. Daarom is het uiteindelijk zelfs goedkoper om te investeren in een inbouwzwembad!

Laat een antwoord achter