Blog

Goede software onmisbaar voor een succesvol bedrijf

Wanneer je bedrijf aan het groeien is, betekent dit vaak dat je huidige software op een gegeven moment niet meer goed werkt. Vaak wordt er begonnen met facturen te maken in Excel, maar wanneer je bedrijf groeit en er meer facturen komen heb je een slimmer systeem nodig. Bepaalde dingen moeten automatisch gaan, waardoor je er minder tijd aan hoeft te besteden en je meer tijd kan besteden aan belangrijkere zaken. Het is belangrijk om de juiste software te kiezen. Vaak ga je voor een langere tijd een contract aan met een leverancier. Het is dan belangrijk om in één keer een goede keuze te maken, waarbij je ook rekening houdt met de groei van je bedrijf. 

Soorten bedrijfssoftware

De meest voorkomende en belangrijke software voor bedrijven zijn de accountancy software en de HR software. Accountancy software kan veel tijd besparen op routine taken, zoals bij de salarisverwerking en het verzenden van salarisdocumenten binnen je bedrijf volledig optimaliseren en automatiseren. Door accountancy software aan te schaffen bespaar je veel tijd, waardoor jij en je collega’s je kunnen focussen op andere zaken. Wanneer je een salariswijziging doorvoert wordt automatisch 190 vakinhoudelijke controles gedaan om zo te checken of alles goed gaat, al voordat er een fout gemaakt kan worden. Verder kan je gebruik maken van interactieve loonstroken zo kan je intuïtief werken aan loonstroken en zie je direct de impact van deze wijzigingen. Een andere veel gebruikte software binnen bedrijven is HR software. Deze software neemt HR taken over die je er misschien van weerhouden om echt bezig te zijn met je personeel. HR-tools zijn de afgelopen jaren erg veranderd, vroeger waren het veredelde Excel sheets waarbij een HR-professional elke wijzing handmatig deed. Tegenwoordig neemt een goede HR software alle taken uit handen en heeft een HR medewerker meer tijd voor het menselijke aspect van het vak. Om zo echt tijd te steken in de medewerkers zelf in plaats van het documenteren van de personeelszaken.

Het belang van de juiste software keuze

Zoals eerder al werd vermeld maak je vaak voor een langere tijd gebruik van een softwarepakket. Het is daarom belangrijk om de juiste software te kiezen. Er zijn vaak softwarebedrijven die standaardpakketten aanbieden. Als je als bedrijf weinig eisen hebt kan zo’n standaardpakket perfect zijn. Wanneer je bepaalde eisen hebt en niet zo snel een pakket kan vinden, kun je ook een pakket op maat krijgen. Ook worden er vaak koppelingen tussen andere programma’s aangeboden bij de meeste bedrijfssoftware. Zo kun je bijvoorbeeld belangrijke documenten automatisch laten opslaan in de cloud of kan je software aanschaffen die facturen automatisch koppelt aan iDEAL, zodat er makkelijk betaalt kan worden. De juiste software kan je dus veel tijd beparen die je kan stoppen in andere zaken en het maakt het leiden van het bedrijf ook een stuk eenvoudiger. Kortom allemaal voordelen om toch te investeren in bedrijfssoftware.

Laat een antwoord achter