Blog

Ga je binnenkort graven in je tuin? Houd hier dan rekening mee 

Als je een nieuwe woning hebt gekocht, is er een grote kans dat je niet helemaal tevreden bent over de inrichting van de tuin. Het is dan een goed idee om de inrichting van de tuin te veranderen om je woongenot te verbeteren. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een grasveld aan te leggen, maar ook is het aanleggen van een prachtig zwembad of een vijver een uitstekende optie. Wanneer je ervoor hebt gekozen om een zwembad of een vijver aan te leggen in je tuin, is de kans erg groot dat je diep in de bodem moet graven met een graafmachine. In dit geval is het belangrijk om een KLIC melding te maken. 

 

Wat is een KLIC melding?

Wanneer je gaat graven in de achtertuin of in de voortuin, wil je natuurlijk geen schade veroorzaken. Veel mensen denken dat er niets onder de grond kan liggen, maar ze zullen verrast worden door wat er wel niet allemaal onder grond kan liggen. Hierbij kun je denken aan water- en gasleidingen, maar ook internetkabels en elektriciteitkabels kunnen onder jouw tuin liggen. Mocht je per ongeluk een leiding of een kabel raken, dan kun je je wel voorstellen dat je zeer veel schade veroorzaakt. 

 

Door een KLIC melding te maken, kun je dit voorkomen. Een KLIC melding kun je maken bij verschillende instanties die zich hiermee bezighouden. Natuurlijk moet je hier wel voor betalen, maar de KLIC melding kosten zijn vrij laag. Daarnaast moet je dit ook zien als een investering, want als je geen KLIC melding maakt en een leiding of een kabel raakt, dan kun je zelf opdraaien voor de schade. Wanneer je een KLIC melding hebt gemaakt, krijg je een overzicht van waar er leidingen en kabels lopen. Zo wordt het vrijwel onmogelijk gemaakt om een leiding of een kabel te raken.

 

KLIC melding aanvragen 

Ga je binnenkort graven en wil je een KLIC melding aanvragen? Dan maak je een verstandige keuze. Het is dan wel zo handig dat je weet waar je het beste een KLIC melding aan kan vragen. Zoals eerder benoemd kun je dit doen bij bepaalde instanties die zich hiermee bezighouden. Eén van deze instanties is klic-app.nl. Je kunt via de website van deze organisatie eenvoudig een melding aanvragen. Het zal dan maximaal 24 uur duren voordat je KLIC melding goedgekeurd wordt!

 

Laat een antwoord achter