Blog

Een reachtruck om pallets in kleine ruimtes te plaatsen

In veel magazijnen en warenhuizen is het belangrijk om in het bezit te zijn van de juiste voertuigen. Er zijn veel verschillende soorten voertuigen die op deze plekken gebruikt worden op een dagelijkse basis. Eén van de taken die vaak voorkomen in een warenhuis of magazijn, is dat pallets verplaatst moeten worden. Op deze pallets staan vaak producten of materialen die niet makkelijk per stuk getild kunnen worden. Het zal dan ook veel tijd besparen door gebruik te maken van pallets. Deze pallets moet je binnen jouw bedrijf vervolgens wel op de best mogelijke wijze kunnen vervoeren en verplaatsen. Doordat het gewicht op de pallets meestal redelijk zwaar is, is het belangrijk om hiervoor de juiste voertuigen te gebruiken. Gelukkig is het niet moeilijk om deze voertuigen online te vinden. 

 

Reachtruck 

Vaak wordt er bij deze voertuigen gedacht aan een heftruck. Op zich is dat een zeer logische keuze, alleen kan niet ieder bedrijf deze keuze maken. Een heftruck neemt namelijk erg veel ruimte in beslag en bovendien is een heftruck relatief groot. Daarom werkt het voor sommige bedrijven beter om te kiezen voor een kleinere variant van de heftruck. Dit wordt ook wel de reachtruck genoemd. Deze reachtruck zal ervoor zorgen dat de pallets op een effectieve manier alsnog verplaatst kunnen worden in het magazijn of warenhuis. Daardoor is de reachtruck misschien een kleinere optie van een heftruck, maar nog steeds zal hetzelfde werk geleverd worden dankzij de reachtruck. Deze reachtruck is er echter in verschillende soorten, waardoor het altijd mogelijk is om een geschikte reachtruck voor jouw bedrijf te vinden. 

 

Diverse soorten   

Het is bij een reachtruck namelijk extra belangrijk dat deze geschikte zal zijn binnen de kleinere paden van het magazijn of warenhuis. Dat is uiteindelijk namelijk de voornaamste reden om te kiezen voor deze soort truck. De pallets kunnen dan nog steeds op een handige wijze verplaats worden door het magazijn. Ook kan de reachtruck de pallets op verschillende hoogtes plaatsen. Deze hoogtes verschillen echter per type reachtruck, waardoor het goed is om op te letten op de hoogte van de reachtruck genoeg zal zijn voor de stellingen binnen jouw bedrijf. De reachtrucks zijn door diverse merken gemaakt, waardoor ze ook in verschillende budgetten te verkrijgen zijn. Ook is het handig om te letten op de maximale hefcapaciteit van de reachtruck. Dit is namelijk een belangrijk onderdeel om te zorgen dat de pallets ook daadwerkelijk vervoerd kunnen worden binnen jouw magazijn of warenhuis.

Laat een antwoord achter