Blog

Wat zijn de voordelen van LED verlichting?

LED verlichting is de laatste jaren erg populair geworden. Niet alleen consumenten kiezen ervoor om hun gloeilampen te vervangen door LED lampen, maar ook bedrijven. Steeds meer bedrijven zien de voordelen van het gebruik van LED verlichting in. De markt in LED lampen blijft ook alleen maar groeien en hier zijn verschillende redenen voor. Wil jij weten wat de voordelen zijn van LED lampen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Duurzaam

LED lampen staan erom bekend dat ze heel erg duurzaam zijn, als je ze tenminste vergelijkt met andere soorten verlichting. Dit is ook het grootste voordeel van LED lampen en ook de reden waarom veel consumenten en bedrijven ervoor kiezen. LED lampen verbruiken tot wel 90% minder energie dan de ouderwetse gloeilamp. Dit betekent dat je veel geld kunt besparen op jouw energierekening en dat is goed nieuws. Daarnaast is het een stuk beter voor het milieu en is dit voor de meeste mensen de grootste drijfveer. Ook is de levensduur van een LED lamp een stuk langer en is dit natuurlijk ook goed voor het milieu. Een LED lamp kan ongeveer 25000 branduren aan en bij een halogeenlamp is dit 2000 branduren. Dit betekent dat je een LED lamp pas iedere 15 jaar hoeft te vervangen. 

Veiligheid

Ook voor de veiligheid kan het handig zijn om een LED lamp te gebruiken. Gloeilampen kunnen namelijk heel erg warm worden en je kunt bij aanraking zelfs je vingers verbranden. Dit gebeurt veel bij kleine kinderen en daarom is het ook handig voor de veiligheid om LED lampen te gebruiken. LED lampen worden namelijk niet zo heel warm en dat is natuurlijk een groot voordeel. De LED-lampen zorgen ook niet voor een donkere plek op het plafond, terwijl gloeilampen dat wel doen.

Auto’s

Ben jij op zoek naar nieuwe verlichting voor jouw auto? Dan kan het ook handig zijn om naar LED koplampen te kijken. LED koplampen zijn anno 2022 ook erg in en veel mensen verkiezen ze boven de andere soorten verlichting. LED verlichting voor de auto brengt ook diverse voordelen met zich mee. Ze zijn zuinig in gebruik en hebben ongeveer 200% meer lichtopbrengst dan halogeen verlichting. Het vergt ook veel minder energie om te branden en dat is natuurlijk erg goed voor jouw accu. Daarnaast zorgen LED koplampen ook niet voor verblinding bij andere weggebruikers.

Laat een antwoord achter