Mijn ideaal ingerichte huis
Blog

Mijn ideaal ingerichte huis aan de kust

Wie droomt er niet van. Een prachtig (vakantie)huis aan de kust, geheel ingericht volgens eigen visie. Met een uitzicht waar je u tegen zegt, en een veranda aan de achterzijde in een licht briesje. Kun jij het je al voorstellen? Het is mijn droom om aan de kust te gaan wonen, zoals de naam van deze blog al zegt. Misschien kun je inspiratie halen uit mijn droom en hoe ik het huis in wil richten. Je kunt je eigen huis aan de kust ook dusdanig inrichten. En dit kunnen we natuurlijk breed betrekken, het hoeft niet per se een kusthuis te zijn.

De keuken

Voor de keuken wil ik sowieso een groot kookeiland. De keuken moet een zwarte vloer hebben. Ook moet het aanrecht zwart zijn aan de bovenkant. Van dat hypermoderne matzwart vind ik prachtig. Ik zag een keer een filmpje dat het kookeiland open kon en dat je zo kon doorlopen naar een wijnkelder. Wat cool! Dat is alleen wel een erg dure grap. Ik dwaal af. De kastjes moeten verder wit zijn voor het contrast, en ik wil dat je van die lades hebt zonder hendel of juist met een belachelijk grote hendel. Zie jij mijn ideale keuken al voor je?

De woonkamer

Voor de woonkamer heb ik het idee om te gaan voor een heel assige houten vloer. Of zo’n mooie PVC vloer die op hout lijkt. Als het maar een beetje assig hout lijkt. De muren wil ik dan off-white. De hele woonkamer moet volstaan en volhangen met plantjes. Kleine en grote plantjes die gegroepeerd zijn. Het is veel werk om voor plantjes te zorgen maar al dat groen is gewoon zo leuk! Verder wil ik een paar retro meubels neerzetten. Een paar retro stoelen naast de bank bijvoorbeeld. Ik heb altijd al een crush gehad op jaren 50 meubels, dat vind ik een bepaalde charme hebben die onvergelijkbaar is.

De slaapkamer

Oké, dit gaat echt belachelijk klinken. Ik wil in de slaapkamer zo’n bed hebben uit de Middeleeuwen. Niet qua grootte want de mensen waren in de Middeleeuwen vreselijk klein. Ik bedoel zo’n bed met van die gordijnen die dicht kunnen. Het ultieme knusse gevoel is dat. En stiekem staat het best wel stoer. En dan wil ik ook een gek tapijt op de vloer voor het contrast. Ik moet wel oppassen dat ik dan geen zand mee naar boven neem vanaf het strand, dat is zonde.

Geef een reactie