Blog

Is vloerisolatie de oplossing?

Energieprijzen. Niemand wil het er meer over hebben, want het is niets anders dan diepe ellende. Er gaat geen dag voorbij of ergens in een programma worden de exploderende energieprijzen wel weer besproken. Meestal in relatie tot de vele Nederlanders die niet of nauwelijks meer kunnen rondkomen en die zich genoodzaakt zien hun verwarming uit te laten en alleen nog maar koud water te gebruiken. Veel mensen hebben grote zorgen en vragen zich af hoe ze zelf deze situatie kunnen oplossen. Isolatie is een van de toverwoorden die veel wordt gebruikt en als je de mogelijkheid hebt is dit zeker aan te raden. Je huis houdt warmte langer vast, kou blijft buiten de deur en je hoeft de kamers, maar even op te warmen waarna de verwarming uit kan. Er zijn verschillende manieren om je huis te isoleren. Een van de manieren die je kunt gebruiken is vloerisolatie. Maar wat gebruik je dan precies voor materiaal en wat levert je dat op? Dat lees je hier.

Vloerisolatie met thermoskussen

In een huis zijn er verschillende manieren om de warmte van je verwarming weer snel kwijt te raken. Je staat er niet bij stil, maar onder je huis zijn koele kruipruimtes die de warme weer snel opslokken. Ook funderingsmuren slurpen warmte op. Dan blijf je stoken en dat is iets wat we tegenwoordig echt niet meer willen. Vloerisolatie werd vroeger veel met wol, EPS of purschuim gedaan, maar er is nog een vierde methode en dat zij thermoskussens. Een thermoskussen houdt de warmte vast en is bovendien milieuvriendelijk. Bovendien is het thermoskussen voor vrijwel alle vloeren geschikt. Zelfs als je vloer al geïsoleerd is met een van de traditionele materialen dan kun je de werking nog beter maken door een thermoskussen te gebruiken. De kussens zijn op maat te snijden en worden over de gehele vloer aangebracht.

Wat levert het op?

Vloerisolatie aanbrengen is natuurlijk een flinke investering. Daarom is de eerste vraag die je jezelf stelt natuurlijk: wat levert dit nu op? Vloerisolatie bespaart je vaak tot wel 40% van je stookkosten en dat is met deze energieprijzen dus een groot bedrag. Daarom is het echt zinvol om jezelf eens goed te laten informeren over vloerisolatie want aan de energieprijsstijging komt voorlopig geen einde en het is belangrijk dat als je het kan, je het heft in eigen handen neemt. Vloerisolatie kan een oplossing zijn. Verdiep je er eens in.

Laat een antwoord achter