flamingo aruba
Blog

Flamingo’s spotten op het strand van Aruba

Als kind wilde altijd al graag dieren zien in het wild. Tijdens mijn reizen heb ik veel dieren in het wild mogen bekijken. Een van de dieren die ik altijd al graag wilde zien was de flamingo en dus boekte ik een goedkope vakantie Aruba. Naast de wilde dieren vind ik het altijd fijn als het mooi weer is op mijn vakantiebestemming dus dat was ook meteen mooi meegenomen.

Waarom de flamingo

Sinds een aantal jaar is de flamingo een beetje een hot item geworden. Je komt ze tegen op tassen, kleren, schoenen, schoolspullen en eigenlijk op alles wat je maar kunt bedenken. Vroeger wilde ik deze beesten altijd al een keer in het echt zien maar het kwam er nooit echt van. Totdat ik ze overal tegen begon te komen. Ik bedacht me dat ik dan maar een keer actie moest gaan ondernemen.

Allereerst vind ik natuurlijk die roze/rode kleur die ze hebben prachtig. De kleur krijgen ze door bacteriën en carotenen die in het voedsel zit dat ze eten. Blijkbaar zijn de meer felgekleurde flamingo’s ook gezonder dan de meer grijsachtige flamingo’s.

Verder vind ik het echt interessant dat wetenschappers eigenlijk nog niet weten waarom ze steeds op een been staan. Zo denken sommigen dat het komt omdat ze zichzelf zo kunnen afkoelen en dat ze te veel zouden afkoelen als ze het met twee poten zouden doen. Anderen zeggen dat het het wegzakken in de modder tegengaat omdat ze dan hun andere poot kunnen gebruiken. Hoe dan ook, het geeft een mooi beeld.

Vakantie op Aruba?

Dat is heel simpel uit te leggen. Aruba heeft naast flamingo’s eigenlijk alles. Ze hebben hagelwitte stranden, een azuur blauwe zee en lekker klimaat. Wat Aruba ook speciaal maakt is dat ze een speciaal strand hebben waar vaak flamingo’s komen genaamd ‘Flamingo beach’. Dit strand ligt op een eilandje vlak voor de kust en is niet zomaar toegankelijk voor iedereen. Je kunt een dagpas halen bij Renaissance Aruba Resort en Casino. Je wordt dan vanaf het resort met de boot naar het eiland gebracht. De flamingo’s die daar rond lopen leven gewoon in vrijheid maar zijn aardig tam en eten soms uit je hand (alleen het eten wat uit de automaat komt uiteraard). Ze hebben geen angst meer voor mensen. Het kan echter wel zo zijn dat je pech hebt en de flamingo’s niet aanwezig zijn. Je kunt dan altijd nog genieten van het strand en de zee.

Mocht je niet van flamingo’s houden, dan vind ik Aruba alsnog een aanrader. De temperatuur is lekker en er is veel te doen en te zien.

Laat een antwoord achter