Bestendig
Blog

Woon jij aan de kust? Maak alles zout- en zandbestendig

Aan de kust wonen heeft vele voordelen. De zilte zeelucht is heerlijk om in te ademen en brengt je tot rust. De meeuwen hoor je zachtjes op de achtergrond, de wind ruist langs je gelederen, en het wandelen in de buurt is fantastisch. Echter heeft aan de kust wonen ook nadelen. Zo komt dat verrekte zand overal. En alles heeft een soort zouten laag. Dit kan op den duur dingen beschadigen, zoals je auto of je huis. Je kunt echter maatregelen nemen om de boel zout- en zandbestendig te maken. In deze blog beschrijf ik die maatregelen voor je.

Bescherm je auto: neem een carport

Het voordeel van carports is dat je auto beschermd staat. Zo ook van al dat zout. Als je een carport neemt die aan één kant dicht is, de kant van de kust, ben je helemaal beschermd. Zo blijft je auto mooi schoon en heb je die ziltigheid niet op je motorkap of dak. Je hoeft minder vaak te spoelen. Wel is het van belang dat je je auto nog vaak afspoelt als je ermee gereden hebt. Carports bieden ook voor spelende kinderen een fijne beschutting voor weer en wind. De carport kan zo modern zijn als je zelf wilt, er zijn tegenwoordig zoveel soorten die aan kunnen sluiten bij het soort huis dat je hebt.

Extra gangetje

Het is handig als er zo min mogelijk zand het huis wordt binnen gelopen. Dat kun je doen door een extra gangetje in je huis te hebben waar iedereen hun schoenen uit doet. Verder loop je altijd op sokken of sloffen door het huis. Zo neem je het zand niet mee naar binnen. Niets is vervelender dan overal zand te vinden, en het ruimt zo slecht op. Dit gangetje kan ook gelijk gebruikt worden als hok waar de kinderen hun sportspullen kunnen neerleggen en dergelijke.

De tuindeuren

Als je aan de kust woont is de kans groot dat je ook over een tuin beschikt, of in ieder geval een achteringang. Je bent het beste beschermd tegen zout en zand als je glazen schuifdeuren neemt. Deze kunnen namelijk snel open en dicht, en op mooie dagen zonder al te veel wind kunnen ze juist open blijven staan. Je bent het meest flexibel met glazen schuifdeuren, ten opzichte van normale deuren. Ook krijg je huis meer licht binnen, en dat is mooi meegenomen. Dus: bescherm je huis en auto tegen zout en zand!

Geef een reactie