Blog

Een paar simpele manieren om je badkamer te upgraden

Ben je tevreden met je badkamer? Toch wel belangrijk, omdat je er dagelijks toch wel een tijdje in vertoeft, bijvoorbeeld bij het tandenpoetsen, het douchen en misschien ook wel om er af en toe naar het toilet te gaan. Omdat je er zo vaak komt, is het belangrijk dat het een ruimte is die volkomen is zoals jij hem graag zou zien. Een manier om hem misschien nog beter te maken, is met een vrijstaand bad, een douchekruk, pas gekochte handdoeken of met nieuwe kranen.

Is een vrijstaand bad iets voor jou?

Zoals je in de inleiding leest, zijn er genoeg manieren om je tijd in de badkamer nóg fijner te maken. Een vrijstaand bad is zo’n manier. Je moet er natuurlijk wel de ruimte voor hebben, maar als je die hebt, is zo’n vrijstaand bad echte een ideale manier om nog eens extra te genieten. Dit type bad staat – zoals de naam al verklapt – volomen vrij in de ruimte. Hiermee straalt de ruimte direct meer klasse uit. Maar het biedt ook een praktisch voordeel. Met een vrijstaand bad is het namelijk mogelijk om het eventuele tegelwerk te behouden. Het bad staat immers los van de muur.

Een vrijstaand bad in de slaapkamer

Een andere tip: zo’n vrijstaand bad zou je zelfs in je slaapkamer kunnen neerzetten! Voor een extra luxueuze badervaring. Opstaan en dan direct in je bad kunnen stappen. Of na een lange werkdag eerst in bad en daarna je bed in. Is er iets fijners te verzinnen? Natuurlijk moet je dan wel goed uitzoeken of het allemaal kan qua leidingen, maar als het kan, is het zeker het overwegen waard. Let er alleen wel op dat zo’n vrijstaand bad wel een hogere instap heeft. Heb je moeite met zo’n hoge stap – en heb je tijdens het douchen bijvoorbeeld een douchekruk nodig – dan raden we je zo’n vrijstaand bad af.

Een douchekruk voor in de douche

Zo’n douchekruk is trouwens ideaal als je slecht ter been bent en je bijvoorbeeld niet lang kunt staan, maar toch fijn wilt douchen. Ze zijn er in vele kleuren, maten en ontwerpen. Ga je voor een los krukje met pootjes of kies je toch voor een inklapbaar model. Dit bespaart je ruimte en hiermee staat het stoeltje nooit in de weg voor personen die hem niet nodig hebben. Een douchekruk misstaat vandaag de dag ook zeker niet in de meer moderne badkamers. Er zijn er namelijk veel die er behoorlijk minimalistisch en strak uitzien, bijvoorbeeld in een zwarte kleur.

Laat een antwoord achter