Blog

Alles wat je moet weten over inktcartridges  en inktcartridges van Canon

Inktcartridges gebruiken we tegenwoordig best veel. Het duurt even voordat de inkt uit een patroon is doorgedrongen tot de punt van de pen. Hoe moet je inktcartridges van Canon vullen en het lang duurt dat? Er is veel informatie over het vullen van inktpatronen. Lees ons artikel maar eens!

Inktcartridges en inktpatronen

De pennen van een inktcartridges worden doorgaans geleverd met vier inktpatronen, maar soms kun je goedkopere inktpatronen vinden in bepaalde pen winkels. Vergelijk prijzen daarom goed met elkaar. Het eerste wat je moet uitzoeken om succesvol te zijn in je zoektocht is hoeveel inktpatronen je nodig hebt. De eenvoudigste manier om dit te doen is door uit te rekenen hoeveel cartridges je gaat gebruiken. Je moet er altijd voor zorgen dat je genoeg cartridges hebt. Sommige pennen worden geleverd met een navulset, maar dit kost wel extra geld.

Schaf ook een navulset aan

Heb je maar één pen nodig? Dan kun je een enkele inktpatroon kopen. Maar wanneer op zoek bent naar een pen en een aantal inktpatronen is een navulset die bij de pen wordt geleverd aan te raden.  Als je eenmaal weet hoeveel cartridges je nodig hebt, is het tijd om te zorgen dat je er genoeg hebt. Dit hoeft niet lang te duren. Het enige wat je in dat geval moet doen is naar de plaatselijke pennenwinkel te gaan en de verkoper te vragen hoeveel cartridges je moet kopen. Vraag ook hoe lang ze ze in voorraad hebben. De winkelbediende zal je meestal vertellen hoeveel inktcartridges men in voorraad heeft en hoeveel ze gaan kosten.

Vraag naar de voorraad

Vraag altijd hoeveel cartridges er op voorraad zijn en hoeveel ze gaan kosten. Het merk maakt niet uit, want ook bij inktcartridges van Canon is dit belangrijk. Ga er vanuit dat men verschillende merken cartridges in voorraad heeft, net als verschillende kleuren. Bereken een gemiddelde kostprijs per patroon, en een gemiddelde prijs per patroon. Vervolgens kun je basis van uw gebruik, de prijs per inktpatroon en het soort papier waarop je de inktpatronen gaat gebruiken, kiezen welk soort inktpatroon e uiteindelijk wil kopen.

Hoeveel cartridges zijn er nodig?

Vraag naar hoeveel cartridges er nodig zijn voor een volledige set papier en wat de inkt capaciteit van elke cartridge is. Een volledige set papier kan een aantal verschillende soorten inkt bevatten. Het kan bijvoorbeeld zijn dat voor een bepaald papier verschillende inktpatronen wilt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een bepaald patroon voor nieuw en zwaarder papier en een ander patroon voor lichter papier.

Laat een antwoord achter