stedentrip
Blog

Heerlijk de kust opzoeken in de winter

Zoals je wellicht kunt verwachten ben ik niet zo’n fan van de koudere dagen. Ik ben gek op het strand, de kust en alles wat daarmee te maken heeft. Daarom maak ik het altijd mijn missie om in de donkere perioden van het jaar de zon op te zoeken. Helaas ben ik niet rijk, dus heb ik niet de middelen om maandenlang er tussenuit te gaan. Gelukkig is er een gulden middenweg! Je kunt namelijk voor zeer schappelijke prijzen de kust opzoeken in de winter door een stedentrip te boeken. Vandaag vertel ik je mijn handige tips en tricks waardoor ook jij heerlijk kunt genieten van de kust in deze kille periode.

Lekker genieten in de zon

Ik ben echt een ontzettende koukleum. De herfst overleef ik vaak wel, al ben ik geen fan van de wind en alle regen. Toch is en blijft de winter de zwaarste periode voor mij. Ik kijk daarom altijd met gemengde gevoelens uit naar het nieuwe jaar. Aan de ene kant vind ik het heerlijk dat er een nieuw jaar aanbreekt, maar aan de andere kant liggen er een aantal koude maanden in het vooruitschiet. Nee, geef mij dan maar liever de zon. Heel veel mensen delen deze mening met mij en zoeken daarom in de wintertijd de zon op. Dit kun je doen door op een uitgebreide zonvakantie te gaan. Voor mij was een zonnige stedentrip eerder de oplossing, aangezien dat wat budgetvriendelijker was.

Prima te doen in Europa

Wanneer je de kust op wil zoeken met een stedentrip in de winter, dan hoef je niet ver weg te reizen. Er zijn ook genoeg plekken in Europa waar het bijvoorbeeld nu in november prima te doen is. Denk bijvoorbeeld aan een leuke stedentrip naar Mallorca, Malaga of Lissabon. Zelf ben ik begin dit jaar naar Valencia gegaan. Dat was echt heerlijk. Met het openbaar vervoer zat ik binnen een mum van tijd alweer op het strand. Dat vind ik zo fijn aan een stedentrip. Je bent zo op je bestemming en je kunt gelijk gaan genieten.

Echt warme temperaturen

Uiteraard hoef je met een stedentrip niet in Europa te blijven. Dat is zo chill aan het concept van een stedentrip. Je kunt letterlijk elke stad ter wereld kiezen als je eindbestemming. Vervolgens spendeer je daar een paar dagen en je komt daarna weer fris in Nederland aan. Wil je bijvoorbeeld de echt warme temperaturen opzoeken tijdens de winter met een stedentrip? Dan raad ik je landen aan zoals Hawaii, Mexico of India. Waar je uiteindelijk naar toe zal gaan, hangt vaak af van een paar factoren. Denk bijvoorbeeld aan prijs, beschikbare vrije tijd en voorbereiding. Ik ga nu in ieder geval mijn tas pakken en heerlijk de kust opzoeken met mijn geboekte stedentrip!

Laat een antwoord achter