Prachtige reizen
Blog

Prachtige reizen voor zowel het land als het strand

Omdat het februari is, heb ik een sterke behoefte aan het plannen van de volgende vakantie. Ik ben dus lekker aan het kijken naar de opties voor de volgende mei- of zomervakantie. Toen bedacht ik me, misschien is het leuk als ik mijn onderzoek deel. Ik heb drie locaties bedacht die een optie zouden kunnen zijn, maar kiezen is nog best lastig. Alle drie geven ze prachtige ervaringen, alle drie is het prachtig weer, en alle drie zijn het mooie reizen om te delen. Omdat ik schrijf voor dekuststrook.nl kijk ik ook graag naar hoe het strand eruit ziet in het desbetreffende land. Lees je mee?

Argentinië

Dit land is een van de meest veelzijdige landen die ooit bestaan heeft. En het is eigenlijk nog vrij onontdekt als vakantieland. Door Argentinië reizen betekent het zien van ijsschotsen, zoutmeren, en watervallen. Daarnaast bevat het vele wijngaarden, meren, en natuurlijk mooie stranden! Het land is echt een plaatje. De cultuur van Argentinië is bovendien ook uniek. Buenos Aires is knus en warm, en Argentijnen schuwen buitenlanders niet. Ze vinden het juist leuk om een praatje met je te maken. Als je buiten de grote stand komt vind je echte boeren die niet van technologie houden.

Australië

Crikey mate, ik zou alleen al naar Australië willen gaan vanwege het taaltje dat ze er spreken. Bovendien heeft het schattige wallaby’s en kangoeroes. Het land is wel heel uitgestrekt. Ik zou wel het liefste naar Australië gaan vanwege de kust. Daar ligt namelijk het Groot Barrièrerif, zo’n beetje het mooiste stukje ongerepte koraal dat er bestaat ter wereld. Bovendien kun je er prachtig surfen. Ik denk trouwens tijdens het schrijven dat dit mijn favoriet is geworden, alleen is het zo ver weg!

Tanzania

Misschien moet ik nog even wachten met mijn favoriet uitkiezen, want Tanzania komt nog. Als kind ben ik naar Kenia geweest, en sindsdien wil ik zo graag weer dezelfde kant op. Niets is vergelijkbaar met het avontuurlijke gevoel van op safari gaan. Je kunt het beste geregelde Tanzania reizen nemen om dit land het beste te beleven. Dan wordt alles voor je gepland en kun je puur genieten. Met zo’n reis ga je dan eerst op safari, en dan eindig je een weekje aan het strand. En dat strand is prachtig tropisch. Daar houd ik van! Ik ga nog even rustig bedenken wat mijn favoriet is, want al deze drie landen zijn echt fantastische vakantielanden.

Geef een reactie