parket
Blog

Parket: handig voor je vakantiehuisje aan zee

Wie droomt er niet van: een vakantiehuisje aan de kust. Zelf ben ik een groot liefhebber van Texel waar ik elk jaar wel een paar dagen naartoe ga. Soms rijd ik ook gewoon één dag op en neer, gewoon om even op het eiland te zijn. En geloof me, dan benijd ik de mensen die er wonen of die er een vast vakantiehuisje hebben. Wat moet het toch heerlijk zijn om zo dicht bij de kust te wonen. Elke dag de zee te ruiken en uit te kunnen waaien op het strand. Ik droom dan altijd een beetje verder en verbeeld me dat ik ook een huisje op Texel zou kunnen kopen. Hoe zou ik het dan inrichten? Ook mijn vakantiehuisje moet me dan aan de zee herinneren. Lichte, zonnige kleuren en een mooi parket. Dat lijkt me echt geweldig.

Parket: een ideale vloer

Een vloer van parket is ideaal in een vakantiehuisje. Maar wat is parket nu precies? Parketvloeren staan ook wel bekend als houten vloeren. Die naam klopt ook wel want de vloer bestaat uit diverse houten delen. Omdat ze in verschillende formaten worden gelegd is een eindeloze variatie mogelijk. Iedere vloer heeft zo zijn eigen patroon. Daarnaast zijn er diverse soorten parketvloeren. Als eerste heb je massief parket. Dit bestaat uit houten planken die na het leggen geschuurd en geolied moeten worden. Deze vloer is echt honderd procent hout en dat betekent dat je vloer een zekere luxe uitstraalt. Het grote nadeel is wel dat hout en dus ook het hout in deze vloer, reageert op de omstandigheden. Denk aan vocht, warmte of koude. De tweede soort is lamelparket. Deze vloer bestaat uit meerdere soorten hout. Het nadeel is dat dit kan gaan bollen. Deze vloer kan niet in combinatie met een vloerverwarming gebruikt worden. En dit type is erg gevoelig voor water. Tot slot is er nog multiplank parket. Ook dit parket bestaat uit meerdere soorten hout, maar het is stevig verlijmd zodat er geen risico is op bollen.  Ideaal dus voor in je vakantiehuisje!

Makkelijk schoon te houden

Parket is vrij makkelijk schoon te houden en dus ideaal voor je huisje aan de kust waar je regelmatig met natte of zanderige schoenen binnen zult lopen. Om het maar niet te hebben over het zand dat binnen waait als jij heerlijk met de tuindeuren open van de zon geniet. Ach ja, zo’n heerlijk vakantiehuisje. Ik droom nog even verder over de inrichting want wie weet is het ooit wel eens zo ver!

 

 

Geef een reactie